L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.148
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:78.555

dilluns, 22 de desembre del 2014

L'Ajuntament de Tavernes millora la web de les cartes dels Reis digitals amb jocs del vocabulari dels joguets.
L’Ajuntament de Tavernes, a través del Gabinet de Normalització Lingüística, ha millorat les cartes virtuals en la web per tal que els xiquets puguen enviar la carta des de l’ordinador, la tauleta o el mòbil. També reparteix entre els escolars les tradicionals cartes amb papers acompanyades d'adhesius que faciliten conéixer el vocabulari relacionat amb els joguets.

El regidor responsable, Josep Llácer, ha indicat que "la carta té un component lúdic i educatiu alhora, ja que està acompanyada de quatre jocs que ajuden els xiquets a identificar i conéixer els noms dels joguets". També ha explicat que, entre aquests jocs, hi ha un on han de demostrar la seua habilitat per a recuperar els regals que els Reis han perdut pel camí; en un altre s’ha de relacionar la imatge del joguet amb el seu nom; un tercer pretén identificar el joguet a partir de destapar un mínim de rajoles que permeten entreveure la imatge.

Una de les novetats d'enguany és la incorporació d'un nou joc: muntar el betlem amb les figuretes més conegudes. Per a accedir-hi s’ha d’anar a http://reis.promociovalencia.com/. Altra novetat és que hi ha la veu dels Reis, so de fons i el joc de muntar el betlem. A més, es pot usar des de telèfons mòbils i tauletes.

A banda, s’han repartit, com cada any, les tradicionals cartes de Reis amb els seus sobres i uns adhesius per tal que els xiquets els apeguen en la silueta corresponent. Cada centre educatiu i guarderia de la població n’ha rebut prou quantitat perquè cap xiquet de Tavernes es quede sense carta.

La campanya del Gabinet de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Tavernes s'efectua en col·laboració amb les oficines del valencià de Carcaixent, Sueca, Torrent i Xirivella.