L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.535
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:76.494

dijous, 18 de desembre del 2014

FAPA Enric Valor i Escola Valenciana recomanen la no participació en la consulta que demà efectua la Conselleria d'Educació

Reproduïm el comunicat que ens ha arribat:

La Conselleria d’Educació pretén portar endavant una consulta telemàtica el proper 19 de desembre per preguntar a les famílies sobre la opció lingüística que volem per als nostres fills.

Des de la FAPA Enric Valor, junt amb Escola Valenciana, recomanem a les AMPAs i a les famílies la NO PARTICIPACIÓ EN LA CONSULTA, per les següents raons:

Les famílies SÍ decideixen en la preinscripció, NO en la consulta perquè

1. NO ÉS VINCULANT.
No és veritat que en aquesta consulta les famílies decidisquen res. La consulta no és vinculant, només expressen una opinió que pot ser considerada o no segons el criteri de la Conselleria d'Educació. No hi ha ni un mínim de participació perquè la consulta siga vàlida i manquen les mínimes garanties democràtiques.

2. CREA CONFUSIÓ
No és cert que les famílies puguen triar tal com anuncien els cartells entre valencià/anglés o castellà/anglés. Eixos programes no existeixen en el sistema educatiu valencià. Ningú pot triar no estudiar castellà, o no estudiar valencià. La consulta és enganyosa.

3. NO S'HA INFORMAT
No existeix cap campanya informativa real a les famílies sobre els programes i els seus resultats. Penjar un cartell o facilitar un full a l'alumnat no és suficient. A més la data de votació, telemàtica, el
19 de desembre quan els centres educatius estan preparant les festes de Nadal és absolutament inapropiada.

Per tot aquestos motius us adrecem les recomanacions:

Recomanem la NOj PARTICIPACIÓ EN LA CONSULTA. Els vots legitimarien un procés propagandístic per part de la Conselleria d'Educació fet sense el consens dels principals agents de la comunitat educativa. La consulta només busca obrir un conflicte lingüístic inexistent en el centre, a més, recordem que la consulta és totalment no vinculant i per tant innecessària.

Cal publicar que la direcció del centre obligatòriament publique el cens el dia 15 de desembre al tauler d'anuncis.

La nota informativa cal copiar-la literalment del DOCV i entregar-lo el dia 18 de desembre a totes les famílies, ja que és quan finalitza el termini.

Les famílies que vulguen votar hauran de passar físicament per la direcció del centre per demanar la credencial que haureu de generar a ‹http://www.cece.gva.es/webitaca/val/pares_alumnes.htm›. (Aquest web encara no està actiu)
-