L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.617
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 8.488

dilluns, 1 de desembre del 2014

Els valencians som els que menys temps passem ingressats als hospitalsEls hospitals públics i privats valencians són els que més ràpid envien als seus pacients a sa casa. L'enquesta de Morbiditat de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) de 2013 que s'ha conegut ara ens revela que els hospitals valencians tenen 5'5 dies per malalt com a mitjana d'estada i, amb açò, ens convertim en l'autonomia que menys temps d'hospitalització en els pacients.

A l'altre costat, estaria Astúries amb 7,5 dies de permanència de mitjana; Castella-Lleó amb 7,4 i Catalunya i Galícia amb 7,3.

L'INE indica que els embarassos i parts van causar la major part de les altes hospitalàries a Andalusia, Ceuta i Melilla; les malalties de l'aparell digestiu a Balears i les del circulatori en la resta de les autonomies.

S'indica que un dels motius que ha contribuït a reduir les estades hospitalàries en els centres hospitalaris valencians ha sigut la implantació de les Unitats de Cirurgia Sense Ingrés (UCSI) que funcionen en la pràctica totalitat de centres hospitalaris i l'activitat dels quals s'ha incrementat en els últims anys.

Al costat d'aqueix factor que seria positiva ens trobem també un de negatiu: la reducció de llits hospitalaris ha obligat a disminuir l'estada hospitalària en els centres valencians. A menys nombre de llits, els pacients han d'acabar abans el seu ingrés per a deixar entrada a uns altres.