L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 17 de novembre del 2014

Roda de premsa de l'alcalde arran de la problemàtica sorgida en els pressupostos 2015.


Informació basada en el vídeo que podeu visionar al final del text

L'alcalde de Tavernes, Joan Joan, va lamentar que el regidor Víctor Borràs del PSOE, haguera triat la formula de roda de premsa per expressar la seua opinió sobre els pressupostos, quan en la Junta de Govern va callar i no va dir res.

L'alcalde, Jordi Joan, va confirmar que es va posar a treballar a principi d'octubre en els pressupostos com a màxim responsable de l'Ajuntament. i després de conéixer que el regidor d'Hisenda no havia iniciat la seua confecció "Tenim com a prioritat que Ajuntament i la ciutat funcionen i garantia d'això es tindre pressupostos, no podem esperar al mes d'agost i estat sense ells". 

L'alcalde va indicar que va confeccionar uns pressupostos on s'havia reduït el capitol 2 per poder fer inversions i s'havien previst imbornals, mobiliari urbà, passos de vianants, regenerar el llac de la Goleta, el reté de la Policia Local, millora de parcs i jardins, enllumenat public, escola de música, i manteniment de les escoles. 


La primera reunió de pressupostos 

Jordi Joan explicava que en la primera reunió, el PSOE va plantejar eliminar totes les inversions en Tavernes i executar només el col·lector de la platja. "Està valorat en 1'5 milions, i nomes en tenim 700.000. I per consignar els 800.000 que faltaven volien que llevarem totes les inversions en el poble, a la qual cosa vam dir que eren necessaries i més després d'uns anys sense fer-ne cap, quan Tavernes i la via publica ho necessiten"

L'alcalde va dir en la reunió que el col·lector és una obra de licitació molt llarga, que s'ha de publicar en la UE i, segons els tècnics, estàvem parlant igual de 9 mesos, per tant "ens podíem trobar que no podem fer inversions perquè no estarien en els pressupostos i igual tampoc iniciar el col·lector pel seu procediment lent i llarg". 

L'alcalde ha dit en la roda de premsa que s'està intentat vendre que Compromís no té interes en el col·lector i això és fals, perquè en el col·lector qui havia tingut interés era l'alcaldia i la regidora del cicle integral de l'aigua, Llum Sansaloni, que s'havien preocupat de buscar vies per finançar-lo. "En Compromís hi ha gent que ens hem preocupat, teníem tota la informació. Els nostres socis, el PSOE, no s'havia preocupat mai del tema. Fins i to, el seu desconeixement arriba al nivell que posen malament en el pressupost el cost del col·lector". 

Compromís aporta en la segona reunió com a solució el pla plurianual. 

La Junta de Govern es va tancar d'una manera cordial, amb el compromís d'analitzar pros i contres. Va ser el regidor Perfecto Benavent i la Secretaria General qui van estudiar la possibilitat d'una inversió plurianual, i l'alcalde va treballar amb la interventora en eixa línia, fins tindre la seguretat que es podia agafar com a primera consignació de la despesa plurianual els els 700.000 euros que ja es disposen. 

En la reunió del dia 13, l'alcalde va plantejar eixa solució: el pla plurianual permetia fer el col·lector i executar les inversions previstes. En aquest punt, Jordi Joan ha rebutjat completament el qualificatiu d'electoralistes que Borrás havia donat als pressupostos en un article d'opinió publicat el mateix dia. 

"Plantegem la solució: podem fer al col·lector i per un altra banda podem fer ciutat : aquelles inversions menudes, res a vore amb grans projectes electoralistes. Perque ¿ hi ha algu que puga considerar que pintar passos de vianants, o comprar papereres o banquets o posar marquesines, o acabar el reten de la PL, o regenerar el llac de la Goleta... això son mesures electoralistes? Però el PSOE davant la proposta de pla plurianual de Compromís que dona la solució al col·lector, el que fa es canviar la proposta i dir que li interessa el mur del Vergeret" deia l'alcalde. 

El mur del riu en la zona del Vergeret. 

L'alcalde ha explicat a la premsa que davant la nova petició del PSOE, els va informar que ja estaven treballant en el projecte del mur del Vergeret, que no està licitat, ni contractat, que encara no està consensuat per escrit amb la Confederació, o siga, que no se sap si allò que pretén fer l'Ajuntament tindrà el vistiplau de Confederació, perquè es treballant amb la Confederació, però els seus organs competents són qui han de donar la conformitat. 

I l'alcalde afegia "tampoc sabem si hem de demanar permís a la Comissió Territorial d'Urbanisme perquè estem parlant de modificar un Pla Parcial on hi ha un agent urbanitzador. Com de tot això no sabem res, varem proposar no posar-ho en els pressupostos, però si incloure el cost de redacció dels projectes que està contemplat en el pressupost del 2015. I si els pròxim mesos tots eixos problemes que hem dit estan resolts, que vegem es quasi impossible, l'Ajuntament té mecanismes per solucionar la inclusió en el pressupost amb la modificació de crèdits. Però el mur en si pensem que és una incertesa". 

L'alcalde va dir que el PSOE va valorar primer que el mur valia 100.000 i després van passar a dir que valia 300.000 quan no hi ha res valorat. "Estem treballant amb Confederació, hi ha un enginyer de camins designat per Tavernes però això ells ho desconeixen. I ací no podem treballar a base d'ocurrències d'un regidor, ni d'anar de salvapàtries quan els demés estem treballant ja fa temps per un projecte de ciutat i mes quan nomes s'ocupen de les coses de la seua regidoria."

Els periodistes han informat a l'alcalde que el regidor Víctor Borràs havia dit que ell havia estat en la Confederació, a la qual cosa l'alcalde va respondre que no creu que Borràs haja anat a la Confederació, perquè ell li va preguntar amb quin tècnics s'havia reunit i no li ho va voler dir. "El Comissari d'Aigües el conec personalment de les reunions i també el funcionari en concret que porta el tema en companyia de l'enginyer que vam designar i ningú m'ha dit res. A mes en concepte de que ha anat a Confederació? Com a regidor d'Hisenda? La Confederació no es la Conselleria d'Hisenda. Si m'ho haguera dit la regidora d'Urbanisme, tindria el seu sentit. No es pot anar de salvapàtries en una cosa tan seria com es administrar l'ajuntament, on cadascú te les seues delegacions i molta faena per a posar-se en les d'altres".

L'alcalde pensa en un boicot del PSOE 
 
L'alcalde era de l'opinió que davant eixes postures el que realment hi ha és un boicot, on el PSOE no feia els pressupostos però no deixava a l'alcaldia fer els seus. "La meua voluntat es que l'Ajuntament funcione, la meua responsabilitat com alcalde és que funciona perquè si l'Ajuntament funciona la ciutat funciona normal. Però veig que hi ha gent que la seua voluntat es posar pals a les rodes, ni menja ni deixa menjar. 

I va dir que anava a recuperar la competència pròpia de l'alcaldia de presentar els pressupostos com a garantia per presentar-los abans que acabe l'any. "Assumisc la competència de presentació de pressupostos al ple, acabar la faena iniciada el passat octubre i que el ple decidisca. La nostra voluntat es treballar, que l'ajuntament funciona quan sembla que alguns ja han perdut eixe objectiu".

L'alcalde va dir també que un regidor pot estar governant o estar en l'oposició però no en els dos llocs. "El PSOE no ha fet mai cap nota de premsa explicant la seua gestió, i les que trau es per criticar a l'alcaldia o als regidors de Compromís. No sabem si estan en el govern o l'oposició. Formalment en el govern, perquè aquest alcalde ha firmat uns decrets de delegacions de regidories importants, però a l'hora de la veritat no es dediquen a això, sino a fer oposició i tot el que tenen al seu abast per treballar per Tavernes no ho apliquen i si a fer oposició a l'altra part del govern".


 Sobre l'assumpció de la competència de presentar pressupostos al plenari, cal dir que això és una competència pròpia de l'alcaldia, Sr. Gimeno, - ai, eixe titular! Menuda patinada!!-  no es cap competència del regidor Borràs que la tenia delegada i per tant l'alcalde no s'apropia de res del Sr. Borrás, torna a recuperar la seua potestat i això per la falta d'actuació del regidor, com ha quedat ben clar en la roda de premsa de l'alcalde. I està gravat i es pot visionar davant.




8 comentaris:

Anònim ha dit...

Com queda el pressupost?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ara no hi ha pressupost. Es avantprojecte. Ha de passar pel plenari.

Alcaldia presenta una proposta que soluciona el col·lector i poder fer algunes inversions que calen.

900.000 euros per inversions en el poble i 700.000 per al col·lector, que es complementen amb 800.000 en pla plurianual en 2016 i 2017.

Està tot dins del video de roda de premsa. Però això es la proposta que es presentara al plenari.

Anònim ha dit...

L'alcade ha de fer fora a Borràs per estar en contra del pressupost del govern del que firma part i per no fer faena. Les mateixes raons per les que va fer fora del govern a Karina.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Karina va votar en contra dels pressupostos en el plenari. Borrás això no ho ha fet.

Anònim ha dit...

"Borrás això no ho ha fet"... encara

Anònim ha dit...

Es el que passa quan no s'enten lo de societat i varis punts de vista, i no es sap negociar entre bambolines. Estos eren els grans negociadors que van fer el que van voler dels funcionaris, pero amb Victor es veu han picat en pedra. Els que han llevat poders sobre fer el pressupost al soci ha esta el partit de l'alcalde, és ell el que no vol el pressupost de Victor.

Anònim ha dit...

Victor Borràs no ha presentat cap pressupost. Ni el presentarà.

Anònim ha dit...

Però el votarà. Li l'expliquen i negocien els socis o no.