L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 25 de novembre del 2014

L'Alcalde de Tavernes, Jordi Joan, convida els veïns avui dimarts dia 25 als actes commemoratius del "Dia Internacional de Lluita contra la Violència de Gènere".


L'Alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha convidat als veïns a participar en els actes commemoratius del "Dia Internacional de Lluita contra la Violencia de Génere" i en especial a la xerrada que, organitzada per la Regidoria de Seguretat Ciutadana, comptarà amb la presència d'especialistes en violència de gènere dels jutjats de Sueca i agents de la la Guàrdia Civil i Policia Local.

La xerrada-col·loqui tindrà lloc avui dimarts, dia 25 de novembre, a les 17:30 hores en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Tavernes.

L'alcalde ha confirmat que "l'Ajuntament de Tavernes ha fet una aposta ferma per eliminar aquesta lacra social i un dels objectius que busquem es potenciar i donar a conèixer a la ciutadania la tasca policial i judicial de les Administracions implicades". L'alcalde ha confirmat que la xerrada comptarà amb la presència de diversos especialistes en la matèria, cas del jutge de Primera Instància i Instrucció i Violència sobre la Dona, José Luis Mendoza; del fiscal de Violència de Gènere, Carmen Tamayo; del Secretari Judicial de Sueca, Antonio Marquez i diversos agents especialistes dels cossos de seguretat de la Guàrdia Civil i Policia Local de Tavernes

El regidor de Compromís, Evarist Sansaloni, responsable de l'àrea de Seguretat Ciutadana, ha informat que la xerrada s'emmarca en les activitats contemplades a la signatura del Protocol de Col·laboració i Coordinació entre la Guàrdia Civil i el Cos de Policia Local de Tavernes per a la protecció de les víctimes de violència de gènere i domèstica.

Sansaloni ha remarcat que "volem donar a conèixer a les dones, que tant la Administració, com els Jutjats, i els cossos i forces de seguretat estem a la seua disposició per ajudar-les i protegir-les. També per donar-los el suport que necessiten a l'hora d' interposar la denuncia corresponent si son víctimes de violència de gènere".

 -

11 comentaris:

Anònim ha dit...

La regidoria de seguretat social no es parla amb la de serveis socials? Dos actes al mateix dia amb el mateix motiu i diferents regidories i publicitats?
Queda una mica cutre per a un govern que pretenga ser seriós.
I a pagar-la els de sempre,per culpa de batalletes polítiques.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Suposem que per error indiques regidoria de seguretat social en lloc de "Seguretat Ciutadana".

Sincerament no sabem res de cap acte sobre la mateixa violència de gènera organitzat des de la regidoria de Serveis Socials. No estem informats ni ens han assabentat.

Si que sabem que de fa anys, molts anys, tot el referent a la violència de gènere ho ha dut a cap els cossos de seguretat, en el cas local de Tavernes, pels agents de la Policia Local.

Ací ho pots vore en la passada legislatura, amb el Projecte Iceberg

http://www.lasprovincias.es/v/20101230/safor/tavernes-adhiere-plan-europeo-20101230.html

I el mateix projecte en l'actual legislatura que ja informarem ací a la Cotorra

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2011/11/lalcalde-jordi-joan-va-assistir-ahir.html

O l'ultima novetat al respecte dels programes de lluita contra la violència de gènere, fa uns mesos.

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2014/09/tavernes-es-un-dels-pocs-ajuntaments.html

Com veus sempre es parla de regidoria de Seguretat Ciutadana, Policia Local, Guàrdia Civil.

Anònim ha dit...

Aleshores els policies deuen ser supermans, quan porten eixe tema sense tindre res a vore amb serveis socials. Els fitxers i casos de maltractament els porta la policia o porta només la part de les denuncies? Vaja ganes de notorietat que tenen alguns amagant molt gran part de la realitat.

Saforguia, 25-11-2011:
Respecto a Tavernes de la Valldigna, el alcalde, Jordi Juan, participó ayer en Cullera en la presentación de una campaña de sensibilización, dentro del Proyecto Iceberg, una experiencia donde participa la ciudad vallera... Al acto asistieron las concejalas de Educación, Pilar Altur, y de Servicios Sociales, Karina Vercher. Més noticies on demostra la implicació dels departaments de S.S. I educació.

http://www.ondanaranjacope.com/noticias/id21209-el-ies-la-valldigna-de-tavernes-de-la-valldigna-organiza-jornadas-contra-la-violencia-de-genero-.html

http://www.lexpressio.com/?arg_id=136&url=2&corp=lexpressio&arg_familia=2&arg_poblacion=5

Si s'haguereu llegit el programa sabrieu que hi han molts més associats i interventors que no sols la policia:
http://www.xarxamujeres.es/wp-content/uploads/2012/12/1.-PROYECTO-EUROPEO-ICEBERG.pdf
Policia,serveis socials,educació,sanitat,Tyrius...

https://www.facebook.com/serveissocials.tavernesdelavalldigna?ref=ts&fref=ts

Ara resulta que en Tavernes Iceberg només ho porta la policia i els actes es fan des de la seua regidoria. Aqui perjudica esta descoordinació? A qui beneficia?

No fa massa ja hagueren de recular alguns davant el despreci cap serveis socials. Tornarà a repetir-se o seguirà el mal rotllo?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Els actes informatius públics i dirigits a la població sempre han tingut majorment els agents de protagonistes. Es això el que hem volgut dir.

Respecte a recular. Hi ha gent que te trellat i poques ganes de protagonisme i no fa una tempesta en un got d'aigua.

Nosaltres ho varem dir i ens mantenim no considerem com autor del beneficis al regidor perquè els tècnics de la regidoria van omplir els papers dels veïns per presentar-los a la Generalitat. L'autor i qui fa el decret i aprova els diners es la Generalitat i era per a tots els municipis no nomes Tavernes. I en el decret està ben clar.

Això seria com dir que els director de centres escolars, pel fet d'omplir els papers de beques de transports i menjador, son qui les concedeixen.

O un que un assessor fiscal es puga atribuir el merit de que a algun client li tornen en la renta quan ell simplement es un intermediadiri que ompli els papers. El client es qui ja ha ha pagat a compter a Hisenda.


Anònim ha dit...

Tengo entendido que la concejalía de Servicios Sociales con ocasión del 25 de noviembre nunca ha organizado ningún acto informativo. Este año cuando se sabe que la policia local ya lleva tiempo organizando éste, por que esto no se monta en una semana ni en dos con las personalidades que vienen, parece ser que también organiza el suyo y sin ningun tipo de publicidad ni información. Nadie sabe nada.
¿Es así?

Anònim ha dit...

A que ve tanta polèmica? Dos actes el mateix dia i en diferent horari no tindrien perquè armar tant de lio.

Anònim ha dit...

Un a les 5'30 i altre dos hores després. Hi ha temps per a tot.
Es mes lamentable si com es diu en un altre blog, Serveis Socials no ho tenia programat i anat a la seua i damunt sense informar res a l'alcaldia i demes regidories.
Estos del PSOE han perdut el rumb.

Anònim ha dit...

Serveis socials ho tenia programat i anunciat al Mur de Facebook de l'Ajuntament. Es veu que Amador no llig les xarxes socials que tant usen a l'Ajuntament i al Bloc.
El departament sí ha informat.
Ha informat la regidoria de Seguretat ciutadana al departament que porta el programa conjuntament amb ella?
Qui no ha informat a qui?

Anònim ha dit...

Efectivament, en el facebook diu:

21 novembre a les 15:13 ·

EL DEPARTAMENT DE SERVEIS SOCIALS AMB COL.COL·LABORACIÓ AMB EL DEPARTAMENT DE CULTURA ORGANITZA UN ACTE PER LLUITAR CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GENERE SERÀ EL 25 DE NOVEMBRE A LES 19'30 HORES A LA CASA DE LA CULTURA.

I a la web municipal

L'Ajuntament de Tavernes celebra el "Dia Internacional de Lluita contra la Violencia de Génere.

Dijous, 20 Novembre 2014 18:04

L'Ajuntament, a través de la Regidoria de Seguretat Ciutadana organitza una xerrada-col·loqui amb presència d'especialistes en violència de gènere dels jutjats de Sueca i agents de la la Guàrdia Civil i Policia Local.

Està ben clar, no?

Anònim ha dit...

Molt clar. Cada u que vaja on vulga. Son a hores diferents. No problema

Anònim ha dit...

I tant clar com està:
En la web municipal l'acte oficial de l'Ajuntament s'informa un dia abans.

L'acte contraprogramat per Serveis Socials, s'avisa l'endem de l'oficial per facebook.

I per a mes vergonya torera, si es que en tenen els sociates, hui a les 10:50 s'envia un correu de l'area de cultura que diu:

LES REGIDORIES DE CULTURA I BENESTAR SOCIAL DE L'AJUNTAMENT DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA AMB MOTIU DEL "DIA INTERNACIONAL DE LA LLUITA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE"

EL DIMARTS DIA 25 DE NOVEMBRE A LA CASA DE LA CULTURA A LES 19:30 HORES PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA "IRENE" I LECTURA DEL MANIFEST I A LES 20 HORES PROJECCIÓ DEL CICLE DE CURTS CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE DE "CORTOESPAÑA"


I la programació enviada del mes de novembre no diu res de IRENE ni de VICTORIA, solament parla de la película. Això es un afegitó d'última hora.