L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dissabte, 1 de novembre del 2014

¿Quin interés té el govern valencià del PP en l'ensenyament públic?


La resposta és òbvia i massa coneguda: cap. Interés nul. El govern valencià del PP només està preocupat en que augmente el nombre de centres concertats i privats i no cal ni entrar massa en explicacions sobre el fet perquè és massa sabut que l'ensenyament públic és l'últim de la fila.

I números canten: en els últims quatre anys, segons ha denunciat la Federació d'Ensenyament de CC.OO. la Generalitat ha reduït els darrers quatre anys en 4.713 el nombre de docents en l'ensenyament públic no universitari, és a dir, primària i secundària, escoles i instituts. Segons les xifres d'aquest sindicat hem passat de 55.849 en el 2010 a 51.136 en el 2014.

Uns retalls que han estat propiciat per la no reposició de jubilacions produïdes, on el sindicat calcula que de les 6.500 hagudes només un 10%  s'han cobert, i no per professorat definitiu sinó per interí que ha passat d'un percentatge del 13% en el 2009 al 19'4% en el 2014. Treball en molts casos a precari, en jornades partides i sense cobrar estius.

Unes 10.000 persones interines estan treballant a hores d'ara i el sindicat afirma que això du aparellat "precarietat, inestabilitat laboral i una alta rotació de les plantilles en els centres" uns factors que duen a problemes a l'hora de mantindre i dur endavant projectes educatius, i com a conseqüència mals resultats escolars.
-