L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 8 de novembre del 2014

Una més del Govern del PP de Madrid contra els valencians: Ara propicia la cerca d'hidrocarburs enfront de les costes del Maestrat



L'eurodiputat de Compromís-Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha preguntat a la Comissió Europea sobre l'autorització concedida pel Govern de Rajoy per a l'adquisició sísmica en l'àrea del Maestrat.
 
Aquest projecte promogut per Repsol es basa en l'obtenció d'un nou registre que permet millorar la imatge sísmica del subsòl en l'àrea de la concessió Casablanca i voltants, per a identificar les reserves i hidrocarburs situats entre 2.400 i 3.000 m. sota el mar, tot açò enfront de les costes del nord de Castelló, en una àrea de 732 km2. 

Segons Sebastià, "propiciar de nou la cerca d'hidrocarburs, en una zona sísmica i on s'ha hagut de paralitzar la injecció de gas en el Castor per causar terratrèmols és un acte de cinisme i irresponsabilitat, a banda d'una falta de respecte als ciutadans".

A més, l'eurodiputat de Compromís-Primavera Europea ha declarat inacceptable l'aposta pels hidrocarburs tornant a posar en risc la pesca i el turisme de la zona i més en una àrea d'alta sensibilitat sísmica. 

El projecte, com ha dit Sebastià, actua a l'entorn d'espais naturals protegits inclosos en la Xarxa Natura 2000, com el Delta de l'Ebre, Litoral Tarragona, Costes de Tarragona, Costes del Garraf, Serra d'Irta, La Marjal de Peníscola i lles Columbretes, i també coincidint en el 5% amb la proposta de ZEP “Corredor de migració de cetacis”, la qual cosa posarà en perill les espècies protegides per Natura 2000 i ZEP.
-