L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 25 de novembre del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Dia internacional contra la violència de gènere



La història es repeteix. Com cada any des que governen, arriba el 25 de novembre i el PP s'omple la boca condemnant la violència de gènere. Però el PP no passa de les paraules, els fets els declara i els mostra com a mentiders i manipuladors de les seues pròpies accions.

Una simple dada, que es pot avui dia trobar en mil llocs d'internet: el Govern de Rajoy ha reduït un 33% el pressupost que es destinava a Igualtat abans de la seua arribada al poder i un 22% el pressupost per a lluitar contra la violència de gènere.

Coneixent aquests fets i després de llegir el que diu el PP, que fem? Ens riem? No és cosa de riure, sinó de posar-nos seriosos i lamentar manifestacions fetes des del desconeixment i la ignorància com les que hem llegit de les NNGG del PP de Tavernes: 
 
"Per primera vegada, Espanya compta amb una Estratègia per a l'Eradicació de la Violència de Gènere, que arreplega 284 mesures i més d'1.500 milions d'euros que ens situa com un país d'avantguarda".

El Govern ha reforçat la lluita contra la violència de gènere amb mesures com la revisió de la valoració del risc dels víctimes, l'ampliació dels competències dels jutjats de violència de gènere a nous delictes que inclouran el ciberacosament o el trencament de la condemna, la garantia de la presència d'efectius amb formació especialitzada en totes els Comissaries de Policia Nacional i llocs de la Guàrdia Civil o l'engegada d'una nova campanya "Hi ha Eixida 2014" dirigida especialment als adolescents".

Però ¿els joves de NNGG del PP de Tavernes realment us ho cregueu això? 

Les polítiques del PP ens han portat a una gran deficiència en la aplicació de la llei, i açò es deu, primer, a les retallades imposades pel govern de Rajoy; en segon lloc a la reculada en matèria d'educació del govern del PP, amb la reforma Wert que elimina educació per a la ciutadania, i si no hi ha educació, hi ha menys consciència social i menys prevenció, i la tercera en la reforma local que retalla serveis públics i ajudes a l'atenció directa dels ajuntaments: menys cases d'acolliment, menys convenis i menys plans de denúncia o pla de suport a les dones maltractades.

Encara que potser podríem dir-ne una quarta causa: la retallada ideològica, la derogació encoberta de la Llei: no es financen campanyes de prevenció, ni es destinen mitjans materials i humans suficients i s'han llevat competències a l'Institut de la Dona.

I llegim les manifestacions dels cadells del PP. I ho fem quan acabem de llegir en la premsa que des que governa el PP el 30% de les dones assassinades havien presentat denúncia. I ens preguntem si açò tindrà alguna cosa que veure amb la política de retallades del PP. O llegim que Cospedal ha retallat un 39% el pressupost per a lluitar contra el terrorisme que representa la violència cap a les dones i als quatre mesos d'arribar al govern de Castella-la Manxa es va carregar els convenis dels Centres de la Dona i de les cases d'acolliment existents en la regió.

O el cas valencià, on l'executiu de Fabra només destina 160.000 euros per a recolzar a les víctimes d'aquest problema, xifra que és bastant ridícula i molt lluny del que cal si pensem que la autonomia valenciana és la tercera en denúncies presentades per dones víctimes de la violència de gènere.

I així, més i més de casos i exemples. Per omplir centenars de notícies. Però no hi ha res millor que manipular els fets, enganyar la ciutadania i com hem dit, cada any des que governen, que arribe el 25 de novembre perquè el PP s'ómpliga la boca condemnant la violència de gènere, això sí sense passar mai de les paraules als fets.
-