L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 21 de novembre del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: ¿Són electoralistes les propostes de la Mesa de Mobilitat, Espai Públic i Trànsit?.

Llegim en un blog local que s'ha reunit de nou la Mesa de Mobilitat, Espai Públic i Trànsit presidida pel regidor socialista Víctor Borràs i excusant l'absència de la regidora de Compromís, Llum Sansaloni, per treball. Aquesta mesa és un òrgan que tracta sobre la problemàtica que té Tavernes en assumptes de mobilitat, espais públics i trànsit urbà i eleva propostes a l'Ajuntament per tal que actue. 

Segons s'hi explica, la darrera reunió va tractar sobre passos de vianants i solucions de visibilitat i la proposta va ser la col·locació d'objectes que en la faciliten, cas de jardineres, aparcabicicletes. També es va parlar de la proposta d'instal·lar marquesines en la platja, sobre la qual cosa, els preguntaven quin lloc consideraven més adequat. I s'esmentaven inversions en l'enllumenat per part de l'arquitecte municipal Juan Tormo i les possibles solucions per a la zona del Passeig Lepant, darrere de la Casa de la Cultura, un lloc on tot el món sap que està en pèssim estat i costa transitar. Altres temes que es van parlar van ser asfaltat de carrers, eliminar barreres arquitectòniques, voreres i etc i etc. 

I això era en la reunió última. En altres reunions s'han parlat de temes importants que afecten a espais urbans, mobiliari urbà, fins i tot el col·lector de la platja va ser un tema. O siga, que la Mesa proposa i proposa a l'Ajuntament les solucions a problemes de Tavernes.

Segons diu el blog, es va acordar que el regidor president faça arribar les qüestions plantejades per la Mesa que estan sense resoldre als regidors corresponents i que aquests contesten sobre com està l'assumpte, cosa a la qual el regidor es va comprometre.

Fins ací els fets. Hem llegit el que va proposar la Mesa de Mobilitat, Espai Públic i Trànsit en la darrer reunió, i hem consultat el que ha proposat fins ara, i no cal ser cap geni per a comprovar que la immensa majoria de les propostes són solucionables, es poden contemplar i executar dins de les partides que ha proposat Compromís a l'avantprojecte del pressupost 2015: dotació per a millora de la via pública (pintura de senyals, pintura de passos de vianants, millora del mobiliari urbà i edificis públics, l'enllumenat, millora dels semàfors....), actuacions en els parcs i jardins, construir ninxols en el cementeri o un Pla Plurianual per executar totalment el col·lector de la platja. 

Però eixes propostes, segons el parer del regidor president de la Mesa de Mobilitat, Espai Públic i Trànsit, són electoralistes i populistes (article en Levante-EMV 13-11-14). I nosaltres preguntem als membres de la mesa, a tots els veïns i entitats que fan les propostes amb la voluntat de solucionar els problemes de Tavernes: ¿Són electoralistes les propostes de la Mesa de Mobilitat, Espai Públic i Trànsit?.


I ho preguntem perquè estem convençuts, sense cap tipus de dubte, que molts d'aquests problemes són, com a mínim, molt paregudes per no dir igual a les que, al cap i a la fi, pretén solucionar Compromís amb les propostes del pressupost del 2015.
-

12 comentaris:

Unknown ha dit...

Com a Secretaria de la Taula del Pla de Mobilitat i en el permís dels companys us conteste la següent reflexió:
La Taula fa quasi dos anys de la seva constitució, va ser publicità i som representants de diverses organitzacions i ciutadans particulars.
Redactarem un reglament per a Tavernes, per a les demes taules que es pogueren constituir en un futur, dins de les possibilitats i de la legalitat sobre Fòrum de Participació Ciutadana.
Seguirem i col•laborarem en una empresa privà per aix d'una subvenció europea en l'elaboració d'un Pla Estratègic.
Les propostes les portem els membres i transmetem els que ens diuen els ciutadans i associats que saben de les nostres reunions.
Hem fet una gran difusió de la Linea Verda.
I un dels punts més conflictius que hem hagut d'afrontar, és ficar nos de d'acord per a què no ens polititzaren la Taula.
Nosaltres el que pretenem és que fessen les coses bé, pel poble.
La política per als polítics.
I com tot és política en la vida (Cosa Pública), demanem que no ens utilitzen i que complisquen en les nostres propostes que al cap i a la fi no son mes que voluntat per a fer-les.
Saludos a tots.
Conxa Gómez.

Anònim ha dit...

Lo de posar marquesines a la platja va ixir enb un debat produït en el perfil de facebook de l'alcalde quan este va informar d'unes marquesines que s'estaven posant en el poble. La gent va demanar a l'alcalde que en posara en la platja. L'alcalde va dir en uns dies que ja estaven buscant la partida per a comprar-ne dos. L'arquitece va proposar parlar en la taula de mobilitat per a que esta rocamanra els llocs on haurien d'anar les marquesines.
Dic tot açò perque els ultims temps les reds socials tenen una influencia molt gran en la politica i dona gust vore als polítics interactuar en la gent del poble. Ojalá tots feren igual. Probablement molta gent no hauria taxat de electoralistes les xicotetes inversions que proposa l'alcalde i compromis. Al fi i al cap són els que més en contacte estan en la gent.

Anònim ha dit...

Tambè vam proposar a la Taula (via blog) que s'habilitaren zones de descàrrega industrial al Passeig Colón,zona de gran moviment comercial actual i desassistida en aquest aspecte. És cosa que no,costaria massa diners, sols seria, com diu Conxa, voluntat política.

Anònim ha dit...

Que no es polititze la taula però la Sra Conxa i el senyor Estruch, ambdós membres i participants d'aquests taula, són d'algun partit? Si o no? Pertanyen a alguna associació que està prop de la mar i ténque vore en comerços i que va sempre en contra del senyor alcalde com es pot vore al Facebook de la mateixa? Si o no? Ara que ve dient esta dona de polititzar, quan ella i el partit on està ha sigut una de les primeres en voler clavar el nas??

La Cotorra de la Vall ha dit...

Senyora Conxa Gómez:
Pensem que hem dit el mateix en altres paraules.
Les propostes es plasmen, s'executen, quan tenen una proposta de despesa en el pressupost, és a dir, quan els polítics tenen la voluntat de complir-les.
I pensem, i ho hem dit, i la proposta de pressupost del 2015, ho demostra, que almenys hi ha un partit que vol complir i dur a cap les vostres propostes.

Enric Estruch i Ferrando, membre de la Taula d Mobilitat ha dit...

El senyor Estruch i la senyora Gomez quant entraren a formar part de la Taula que va ser desde que es va constituir, no formaven part de cap partit polític pel simple fet de que este ni existía. Es mes, apenes ni es coneixien doncs es coneixien minimament de Aceplat.
Des del primer moment Conxa a participat com a repressentant de Aceplat doncs a la Taula es va invitar que participaren les asociacions locals i aixi ho fan tambe els veins o els comerciants del poble, i jo participe de forma particular i hui es el moment en que en tal qualitat ho fem.
Ara be, que les mens tancades de sempre tot ho vullguen polititzar i tot el que no siga a favor dels seus, la mes mínima crítica o punt de vista diferent el vegen amb intencionalitat perversa es algo desgraciadament habitual i que en res afavorix a qui es supossa defenen, mes be al contrari doncs ajuden a que este tinga imatge del que molts l.acussen.
I mal favor li feu en este cas a Compromis tambe amb esta actitut, mes val que vos passeu a altres mes propers als populismes latinoamericans i dexeu de defendre d esta forma tan nefasta al govern perque danyeu la seua imatge.

Enric Estruch i Ferrando, membre de la Taula d Mobilitat ha dit...

La Taula ha propossat moltes mes cosses, en estos moments i com digueu perque aixi va ser i aixi ho reflexe en el meu blog, es va a fer una relació del que s.ha complit i del que no i si la Taula aixi ho considera ho farem públic.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pensem que es veu clarament que l’article no critica el paper de la mesa i de les persones i entitats que en formen part.

Pensem que s’explica el paper de la mesa i fa vore que les propostes que fa son bones per a Tavernes.

També vol deixar clar que son després els polítics qui les han de fer bones amb inclusió en els pressupostos i actuacions municipals.

Volem expressar a la Sra Conxa Gómez que de cap manera es posa en dubte el paper de la mesa ni cap dels seus membres i lamentem que l'article s'haja pogut interpretar de manera diferent al que es volia.

Estruch ha dit...

El tema queda clar per la part del blog , jo particularment així ho entés des del principi, però ens sap greu eixa desviació que de seguida volen fer alguns palant d'interessos particulars de certes persons, quant l'únic que guanyem es deixar de gaudir, com vos passa segur a vosaltres per a fer este blog, d'altres cosses les hores que li dediquem a la taula.
Així que tema zanjat, menys parlar, menys criticar sense trellat i més treballar pel nostre poble .
Saluts.

Anònim ha dit...

En mi modesta opinión creo que su artículo es muy claro, otra cosa que lo quieran entender de otra manera. Yo lo entiendo de la siguiente manera, y no sé quién pueda estar en esta mesa de Movilidad; son quizá las propuestas presentadas por dicha mesa, parecidas o idénticas, no lo sé con total seguridad, las presentadas por Compromís para los presupuestos del año que viene? Y si es así, son las mismas que el concejal del PSOE tachó de populistas o electoralistas? Igual es que Jordi Juan si atiende las peticiones de sus ciudadanos e intenta cubrir sus necesidades. Y le digo más, me da igual que la Sra. Cocha pertenezca o no a ningún partido, si su compromiso es con la ciudad y trabaja, codo con codo, con el alcalde o concejales para mejorar la ciudad, bienvenido sea, otra cosa no se entendería. Gracias por dejarnos participar en estos foros.

Quants en governa la farina ha dit...

Electoralistes les propostes o els proposants no ho sé, però incoherent un dels membres que es queixa al seu blog perquè el parc caní està fent-se a l'altra puuuuuuunta del poble, ausades que ho és. Ara bé, que potser no ha escrit açò el membre de la Taula sinó l'administrador de la bitàcola digital, o l'integrant d'un partit polític de recent formació, o el ciutadà, o vés a saber qui.

Enric Estruch ha dit...

Quant es govern la farina, siga el membre de la Taula, el que preteneix a un nou partit o l'administrador d'un blog almenys dona la cara i treballa pel seu poble: I tú, qui eres i que fas ? Que bonic es criticar darrere un anònim,tal volta perquè de ficar el nom te trauríem els teus incoherents colors.