L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 18 de novembre del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: El PP aprovarà els pressupostos de Tavernes


És el que dedueix de les manifestacions del PP, que avui publica la premsa escrita comarcal: "Los populares piden que en los presupuestos se incluya el colector, ayuda a Adisva para acabar su taller ocupacional, se inicien los trámites para ejecutar el muro del Vergeret y se haga un mantenimiento de la vía pública»

Totes eixes inversions estan contemplades en el pressupost. Precisament, són eixes inversions les que han fet que el PSOE haja qualificat els pressupostos d'electoralistes i haja dit que no va a votar-los. Per al PSOE es electoralista consignar 100.000 euros per ADISVA; contemplar una dotació per a millora de la via pública (pintura de senyals, millora del mobiliari urbà, millora de l'enllumenat, millora dels semàfors....), millorar els parcs i jardins. Per al PSOE és electoralisme i per al PP són necessitats de Tavernes a solucionar en el pressupost del 2015. 

Però és que, a més, el pressupost contempla també la consignació per a millores en nínxols en el cementeri, una altra de les peticions del PP, i un pla plurianual per executar totalment el col·lector de la platja. I respecte el muret, vostés senyors del PP, amb l'experiència de tants d'Alcaldia, saben que no hi ha projecte, però que s'ha actuat bé i s'ha fet el que vostés haurien fet: consignar una partida per a la redacció i, si cal, després ja actuaran els modificats de crèdits i suplements de partida. ¿Es així o no? 

Per cert i dit siga de passada: el seu portaveu podria donar una maneta perquè s'acceleren els tràmits del mur i ¿per què no? fins i tot pressionar perquè s'anime a pagar-lo Confederació, i no Tavernes. Al cap i a la fi, ha estat el govern del PP de Rajoy qui ha paralitzat el projecte del Vaca durant 4 anys, i si estigués executat no caldria eixe mur. 

Però.... al que anàvem i ara ens interessa. El pressupost de Compromís, i que el PSOE rebutja i qualifica d'electoralista simplement per invertir en el poble, contempla tot allò que demana el PP en la premsa comarcal, i que és el mateix que de manera "matxacona" ha demanat en notes de premsa els darrers mesos. 

La política sempre s'ha dit que fa estranys companys de viatge. Vist el que hem vist i atenent allò que el PP considera que ha de contemplar el pressupost (i que ho contempla), és fàcil deduir que no tindran altre remei que votar-lo a favor. Haurà d'anar, encara que seguit a despit, com a company de Compromís en aquest tram final del viatge de legislatura.

Per tant, que no es preocupe Compromís en l'aprovació dels pressupostos: tenen sense esperar-s'ho un aliat. El peix per la boca mor, se sol dir a Tavernes i en aquest context caldrà veure quins són els arguments del PP, si és que finalment vota en contra d'uns pressupostos que arrepleguen les seues demandes.


I sobre tot, si voten en contra, escoltar les explicacions i el perquè després de tant de demanar-lo s'han posicionat en contra del col·lector, del taller d'ADISVA, de pintar senyals, de millorar semàfors, de millorar el mobiliari urbà, etc, etc. Com esperem també escoltar els arguments del PSOE per votar-los en contra, que per ara no n'han donat cap i dir "electoralistes" en política no es cap argument. 
-
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

El PP tindria que recolzar a Compromís pel be del poble.
Encara que Compromís tindria que aceptar algunes condicions del PP.
Les inversions no es tocarien però altres partides si.

Anònim ha dit...

Quant es dona la afirmació tan rotunda al titular per qué és? Hi ha hagut altra vegada pacte Bloc-PP?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Es perquè la gent intel·ligent s'ho prenga, com nosaltres ens ho hem pres, a broma i ironia, com es desprén de la lectura de l'article.
Simplement posant un ? (interrogant) al final canviava tot el sentit, però no... hem volgut que tinguera eixe to, de broma, d'ironia.
Lamentem que no el veges.

I sí, va haver una vegada un pacte de govern de tres anys entre el PP i el Bloc. Com va haver una vegada un pacte PSOE-PP-UV.

Ara hi ha una diferència abismal entre un pacte i l'altre:
Quan es va firmar el pacte de governabilitat entre el PP i el Bloc, ja feia un any que Eugenio Pérez era l'alcalde i sense haver rebut cap vot del Bloc. Ho va ser com a partit més votat: 7 regidors i sense que el Bloc el votara d'Alcalde, repetisc.

El PSOE va aconseguir l'alcaldia pactant amb el PP i amb UV i ho va fer per llevar-li l'alcaldia a la coalició EU-UPV, que va ser la mes votada, amb 7 regidors.

Anònim ha dit...

Un xicotet error, en 1987 les eleccions locals van quedar així EU-UPV 6 regidors (4 d'EU i 2 d'UPV); PSOE 5; PP 3 i UV 3.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament. Gràcies