L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 28 de novembre del 2014

L'ajuntament posa en funcionament el "Portal del Proveïdor"


L’Ajuntament acaba de posar en marxa una nova ferramenta que permetrà als proveïdors una major interrelació operativa en la tramitació i abonament de les seues factures.

El Portal del Proveïdor, accessible a través de la web municipal, habilitarà els proveïdors o persones autoritzades, a través de certificat digital, a conèixer i modificar els seus registres personals, dades bancàries, consultar el model 190 (retencions del IRPF), el model 347 (operacions amb tercers per import superior a 3000 €), consultar l’estat de tramitació de les factures, i en quina fase i en quin punt exactament es troben, una qüestió que és de les que més s’atenen en els serveis econòmics.

El regidor d'Hisenda, Victor Borras, del PSOE, ha afirmat que "a partir d’ara els proveïdors tenen accés, d’una manera ràpida i eficaç, als serveis econòmics municipals les 24 hores i els 365 dies de l’any.” També ha recordat que la llei sobre factura electrònica obliga empresaris i proveïdors de les administracions publiques a remetre les factures per via electrònica a partir del pròxim 15 de gener. 
 
Segons Borràs, el temps de tramitació de la factura es reduirà, hi haurà un estalvi de despeses de paper i de temps en els desplaçaments per al ciutadà i s'augmentarà la transparència. Altra avantatge es reduir el possible frau fiscal i de morositat perquè les factures se emetran en temps real. 
-

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Esperem que ara que Borràs ha agafat el nou per les banyes,hi haja més transparència i desaparega el tracte de favor en quant al cobrament de les factures. Per cert, ahir al Levante-EMV publicàven relació d'Ajuntaments de la Safor i la seua morositat amb proveïdors. De 4 d'ells no tenim ni dades,incomplint amb Montoro, entre ells Gandia. Sols un grapadet compleix la llei d'avançar-se-se als 30 dies, i Tavernes, junt amb Xeresa, un dels que més tarda en pagar (5é per la cua) en contra de la publicitat que es fa ací, tarda més de 70 dies en pagar. S'ha millorat molt respecte altres legislatures, pero cal seguir possant-se al dia, i no cal excusar-se en burocracies, quan hi ha ajuntaments que paguen als 10 dies de mitja.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Això que dius no és exacte.
Ací mai no hem dit res com a cosa pròpia perquè nosaltres no ho podem saber. Ens hem limitat a repetir el que s'ha dit en molts plenaris (sembla que tu no vas): que s'esta pagant entre 2 i 3 mesos i anava millorant-se.
70 dies esta dins de 2-3 mesos i hem de pensar que eixa data serà de fa temps, amb la qual cosa pot haver millorat.

El que sempre ha dit el govern és que s'ha passat de pagar factures a un any o més d'un any a dos-tres mesos.

I quan a la primera frase, el recordem que Borràs és el regidor d'Hisenda des de juny 2011. Si hi hagut tracte a favor, que segur que no, seria cosa seua i caldria que ho demostrares.

Per cert, hem pensat si publicar o no per eixa frase primera. No es pot dir, i de manera anònima, que un regidor, un alcalde o un Ajuntament dona tracte de favor si no ho demostres, o almenys el responsabilitzes amb el teu nom.

Anònim ha dit...

Haguera pogut posar en marxa esta ferramenta a principi de legislatura i no esperar fins ara.

Anònim ha dit...

Si, primer anònim, a la seu de la SIUM, Morera també va dir que ací es pagava ja molt bé als proveïdors. I resulta que som els 5ens per la cua a la Safor. Tampoc és per tirar coets, però l'home va llegir el guió,ja que la propaganda és la propaganda. Ah, i això els que cobren com tots, que sempre n'hi han de "descarriats".

Anònim ha dit...

Anònim de les 0:08, ho posa ara que té fa poc el poder executiu en quant al cobrament als proveïdors. Abans el tenia el Sr. Alcalde i tampoc va obrir la pàgina, així que deuries demanar-li-ho a aquell.

Anònim ha dit...

Això es fals.

L'ha tingut sempre, el procediment és el mateix, es faça igual que abans, és el mateix regidor qui està de responsable i control de la regidoria, tot com sempre.

Simplement que ara - i va ser una altra de les exigències juntament amb tirar al carrer a Bufante per no trencar el pacte - al final del procediment o siga el taló també el firma ell.

I el puc assegurar que l'alcalde firma, si no tots els dies, si tres/quatre vegades a la setmana. No es retenia factures.

Sembla que tens algo de idea, però això que dius no es aixina. T'han venut la burra.

No te res a vore que l'alcalde firme els talons de l'Ajuntament amb que el responsable de la regidoria obriga eixa secció a la pàgina web. I si l'ha obert, despres de tres anys sense obrir-la es perquè COM ELL MATEIX DIU L'OBLIGA LA LLEI.

Anònim ha dit...

Anònim, o no tan anònim, eixa és la desgracia que tenen els proveïdors: que hi ha este regidor.
Amb un altres més eficient segurament estaríem els quint però començant pelcap.