L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 13 de novembre del 2014

La casa... i el menjar, les sabates, la roba i els llibres dels xiquets.


Això diu que era una persona que va aconseguir estalviar uns diners. Una bona notícia perquè té en la familia una serie de necessitats: no disposa d’una casa en condicions i si plou molt té goteres.

Però també te altres necessitats vitals: els vestits que du estan tan apedaçats que ningú recorda com era la tela original, ha de comprar medicines als fills que els té malalts i passen els mesos i com que no es mediquen cada dia estan pitjor; els pobres xiquets fins i tot van a escola sense llibres i en necessiten perquè ja fa alguns cursos que no en tenen; tota la família usa unes sabates, tan tan plenes de forats en la sola, que els dits dels peus es veuen tots i freguen l’asfalt dels carrers…. 

I el que es pitjor, els fills estan mal nodrits, mal alimentats no mengen quan volen i el que és més greu, quan ho fan els aliments no són de bona qualitat. 

I el pobre home, preocupat i preocupat, perque té uns pocs diners i té molts forats a tapar. I no és qüestió de dedicar els pocs diners que té a la babalà. Potser estaria bé dedicar-los a comprar una casa nova, pensa, mentre recorda les goteres i la conversa que va mantindre amb uns promotors i la promesa de que els compraria una casa, però les necessitats son moltes i moltes, i si compra la casa es queda sense roba per a vestir, sense medicina per als xiquets, sense sabates, sense llibres dels xiquets, sense diners per a menjar,…. 

Ha de prendre una solució i més quan veu que la casa que vol comprar encara està en la gestió dels permisos i igual fins d’ací un any no poden iniciar-se les obres. ¿I si per comprar la casa, el seu fill es mor per falta de medicines? ¿I si per comprar la casa tota la familia no té per a menjar durant uns anys? 

La casa és un col.lector. Les demés necessitats de la familia que hem dit són arreglar semàfors, pintar senyalitzacions del carrer per evitar accidents, arreglar el carrer del Riu que també s’inunda, construir nínxols, la regeneració del llac de la Goleta, millores en parcs, jardins i via pública en general així com diversos edificis municipals o dedicar diners per acabar un taller per als fills discapacitats. 

Ni entrem ni eixim. Ens sembla desafortunat dir i pensar, com ha fet un membre de la família, que l’única necessitat que hi ha es comprar-se una casa més bonica, i que opine que no hi ha res fora del col·lector, que les propostes de l'altre membre de la família, són menudències, electoralistes, quan no és així: són necessitats tan important com l’altra i és qualitat de vida per a 18.000 habitants en el dia a dia. 

Per tant, senyors polítics siguen del color que siguen, busquen una solució mirant pel bé general de tota la ciutadania de Tavernes, un bé general que no anem des d’ací a dir-los quin és. I quan diguem senyors polítics, estem dient tots, oposición inclosa, quan els arribe el moment de dir la seua. 


Davant alguns comentaris que hem rebut i hem vist en altres llocs, hem de dir que aquest article només representa l'opinió  de l'equip d'aquest blog. Per tant, agrairíem no s'atribuesquen les opinions de l'escrit ni a cap partit ni a cap persona política. 

Lamentem que no s'haja entés el sentit de l'escrit i que s'haja interpretat com un atac al regidor Borràs, quan volem dir que tot no es por reduir com ell fa a una simple necessitat, quan hi ha altres i tantes, que no són de luxe i tenen importància. 

I ho hem dit clarament en el darrer paràgraf: consens, consens i consens després de vore que és allò que interessa per al bé general de Tavernes ciutat i la platja.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Tota la rao. Quatre goteres quan plou i alcarrer i aci tot el temps sense semafors ni passos de.zebra voreres fatals tot un poble i tot un any darrere un altre

Anònim ha dit...

No era precis que Borràs publicara l'article d'opinió en el Levante-EMV.

Anònim ha dit...

Te que quedar be amb ACEPLATque van a votar-li tots de cap. I als del poble que nos den despres de tres anys sense res.

Anònim ha dit...

"Todos los españoles tienen derecho a disfrutar de una vivienda digna y adecuada" (Art.47, CE)
No s'ha d'aspirar a un adosat de 400m2, però tampoc no es pot viure amb goteres de per vida.
Igual es pot posar algun poal més temporalment, no morir-nos de fam, fer una arreplegueta i deixar la compra de la casa per a més endavant.

Anònim ha dit...

La platja no es sols dels membres de aceplat es de tots els veins que venen a l´estiu ( que son molts ) i dels veins de tavernes que viuen tot l´any a la platja. Tants uns com els altres paguen els seus impostos i tambe tenen dret a tindre inversions per part de l´ajuntament. Arreglar les goteres de una casa tambe es una inversió necessaria per a viure.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ningú ha dit que no tinguen dret.

No canvieu el missatge i el discurs que hem volgut fer, per favor.

El debat és mes fondo. Hi ha moltes coses que arreglar en el poble i també en la platja. I diners hi ha el que hi ha.
Tot no es pot reduir a l'exemple de Víctor Borras , de la casa.

Tot no es deixar caure en el escrit, com ell ha fet, que pintar els senyals, arreglar semàfors, arreglar parcs i zones esportives, arreglar la zona del carrer que hi ha darrere la Casa de la Cultura, arreglar voreres i demes... son capritxos i coses de luxe com ell deixa vore en el escrit. I no és així.

Un poc mes de trellat. Pensem que està ben clar el que hem volgut dir: la casa és important, però viure amb qualitat de vida també.

I per tant hem conclós com hem conclos: consens i mirar pel be general del poble.
No canvieu el sentit del nostre escrit, per favor.

Anònim ha dit...

La constitució ho diu de la primera vivenda i no de la segon que es residencial i de luxe.
Crec mes important ara arreglar el poble.

Anònim ha dit...

A estes altures a qui voleu prendre el pel. La cotorra és l'opinió del Bloc i a ningú podeu enganyar.
Totes les inversions poden ser necessàries, són necessàries si voleu, però hi ha prioritats. I enguany ha plogut poc.

Anònim ha dit...

Vaja soci de govern que li ha ixit a Jj. Primer és ell i el PSOE que fer les coses com cal. Mana la política i no el sentit comú? No sé perquè tenen que aguantar una oposició destructiva des del mateix govern. Increïble però és així

Anònim ha dit...

Que ha passat en el Consell Agrari?

La Cotorra de la Vall ha dit...

No sabem res ¿ha passat alguna cosa?

Anònim ha dit...

Anonim de les 17.52 jo crec que la cotorra mai ha negat que la seua aurea ideologica gira alrededor de Compromis. De totes formes i que? No estem parlant d'aixo! Trobe que estes inversions son importants. El poble necessita un llavat de cara. El mes important es que este govern ha sabut gestionar els diners de tots i no han fet obres inutils e innecesaries. Ara estem en superavit, encara que amb molts pocs diners. Lo que facen ben fet estara. Tenen el meu suport!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Mai no hem negat el compromis que tenim. Ara sembla que som els únics que tenen ideologia perque sempre hi ha gent que li agrada recordar-ho. Els demes blogs son fills bords ideologicament parlant.
I davant aixo ja no ens molestem ni en respondre.