L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 29 de novembre del 2014

El llibre "LLuitant contra l'oblit", sobre l'accident de metro a València, es presenta a la Casa de la Cultura


La Casa de la Cultura de Tavernes va acollir la presentació del llibre "Lluitant contra l'oblit". L'acte va ser en el vestíbul i va comptar amb la presència de l'autora la periodista Laura Ballester i dels dos membres de l'associació AVM3J, Francisco Manzanaro i Miguel Esplugues. Entre unes 40 persones de públic, vam vore regidors dels dos partits del govern i cap de l'oposició de Tavernes. 

El llibre tracta els esdeveniment ocorreguts a València el 3 de juliol de 2006, amb el pitjor accident de metro de la història de l’Estat espanyol: 43 persones mortes, 47 ferides de gravetat. 

Els membres d'AVM3J recordaren que van estar a Tavernes explicant els fets amb motiu del Festivern i que tot seguia igual com fa un any: no s'ha modificat la versió oficial, es culpa els treballadors de l'excés de velicitat, no es té en compte la falta de balisa i s'obstaculitzen les investigacions. I vàrem tornar a escoltar que el govern valencià del PP va amagar, desinformar i manipular; i saberem del trist paper de Cotino i algun regidor del PP de Torrent (el vídeo projectat va ser molt aclaridor), i, fins i tot, com va tergiversar la investigació oficial de Les Corts Valencianes. 

I saberem que la petició de l'AVM3J és conéixer la veritat, mentre esperen que el govern valencià del PP els demane un simple perdó. Ara, al cap de 8 anys, alguna cosa hi ha de nou, malgrat l'hermetisme existent, encara que com es sabut, no s'ha fet cap judici, però s'han obert nous fronts investigadors i hi ha més implicacions. 

En acabar es va obrir un torn d'intervenció del públic. Un dels assistents va preguntar si creien que amb un govern diferent s'haguessen donat els mateixos fets o s'hauria conegut la veritat. Els membres d'AVM3J van dir que hi ha un cas semblant a Galicia, i tampoc s'avança perquè allí governa també el PP però van dir clarament que les través les posa tant el PP com el PSOE. 
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha que dir que a foto de baix es de quant encara no havía començat l'acte i no dona doncs fidèl imatge de la realitat, i que es que el hall estava quasi ple, incluit regidor del Bloc i senyora.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament, la foto és de moments abans de l'inici. Ell regidor del Bloc i senyora estan ja en la foto, on es compten sobre les 30 persones.
I nosaltres hem dit la xifra no de la foto sino del final: sobre la quarentena. I ho hem dit bé.

A la foto d'altres blogs es comptem eixaa quarentena, inclosa la premsa i fotògrafs, la tècnica i la persona que venia els llibres.

Anònim ha dit...

Un acte molt psoero, que començava en pla plors i acabava en flors i violes al psoe després de la intervenció del jove amb la pregunta impertinent sobre el cas de Galiza i que els va desmuntar la paraeta.
Ací no es pot dir que la culpa fora de Felipe Gonzalez després de 10 anys de funcionar el metro, però alli el va portar Zapatero i feia només dos anys.

Xelo ha dit...

L'important és la valentia d'uns valencians que reclamen respostes i justicia, front a uns polítics desvergonyits i una societat fins fa poc indiferent. Molts ànims!