L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 21 de setembre del 2012

FESTES 2012: DIVENDRES 21: Gran èxit de les paelles


  
Repartint els ingredients
Tavernes entrava ahir per la nit en la recta final de les Festes Majors i ho feia allò que es diu per la porta gran i de la millora manera possible: amb un acte multitudinari, amb una grandíssima participació dels veïns i veïnes, amb un oratge que convidava a quedar-se fins ben entrada la matinada, amb una orquestra “La Pato Daniel” de luxe i amb una perfecta organització de tota la vetlada per banda de l’Ajuntament.

Es va notar que avui es festa local. I tant com es va notar! Tot un encert eixa potenciació de les nostres festes del poble - les festes de tots, de tot Tavernes- fent avui festa perquè la gent no es va calfar el cap  pensant si havia d’anar a treballar. I s’hi va quedar.

Tot començava a animar-se sobre les 8 de la vesprada, amb el lliurament dels ingredients de la paella, i la preparació del lloc assignat, trencar la llenya, preparar els ingredients…. I de seguida començar a encendre el foc i ¡mans a la faena!

Preparació, elaborar i resultat final.
Els carrers d’Els Sequers es van omplir de centenars i centenars de punts de foc, de punts calents no solament pel foc sino perquè al seu voltant es reunien amics i parents, bevien alguna cerveseta i cassalleta i, com no, es feien algunes bromes amb els cuiners: li falta sal; tens massa aigua, no li posses tant de foc…

Joan Baldovi i Mireia Molla ens visitaren anit
Els regidors del govern municipal feren una volta pels carrers on es cuinaven les paelles saludant els vallers i valleres, interessant-se per la marxa de l’acte i comprovant que tot estigués perfecte. El nostre alcalde, Jordi Joan, acompanyava el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldovi, i a la diputada de Compromís a les Corts Valencianes, Mireia Mollà, que anit se sumaven a aquesta festa i van quedar meravellats i bocabadats de l’ambient. 

 No vam vore enlloc els regidors de l’oposició ni vierem que feren cap recorregut pels carrers. No sabem si és perquè avui treballen…  Com que están en contra que avui siga festa local, igual treballen i és per això que no podien acudir-hi. Ells s’ho van perdre!. ¿O será perquè no s’ajunten amb els demés? Ves a saber…!!!


Lliurament simbòlic dels 3.660 euros
Després de menjar la paella, l’alcalde Jordi Joan, la regidora de Festes Pilar Altur i el president de la Creu Roja local, Eugenio Meló, pujaren a l’entaulat. Tavernes mostrava una vegada més la seua cara solidària i donava a la Creu Roja 3.660 euros, una quantitat que ens fa saber que enguany s’han repartit 610 racions de paella per a 10 comensals cadascuna. Atenció: com va recordar l'alcalde, eixa donació ahir simbòlica ara s'ha de formalitzar mitjançant la firma del conveni corresponent. Això implica uns tràmits administratius que duren un temps. Que no vinga ningú d'ací unes setmanes dient: Jordi Joan no paga a Creu Roja "lo" de les paelles, com ja van fer l'any passat . Que tot té el seu temps!  Clar com abans això de la donació no es feia.. 

Fi de festa amb una gran participació
I com a fi de festa, l’espectacle musical de l’orquestra “La Pato Daniel”. Molta gent, molta, ballant i guadint de la bona música que oferien els músics.  En resum, molt bona entrada en els darrers dies de Festes del Poble i a esperar que el “Ball de Disfresses” d’avui siga igual de participatiu i vistós com el d’anit
-

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia, Cotorra.

Fer només unes xicotetes apreciacions sobre la nit de les paelles.
1. Un 10 per a l’organització. Com tots els anys. Llenya, punts de foc, taules , cadires, repartiment de l’avio. Rectificar és de savis i amb el tema de les cadires es va fer a temps.
2. Un 0 per al repartiment dels tickets. Com tots els anys. Les cues es poden evitar.
3. Els ventilador bufaran molt fort. No es pot enganyar a la gent. No es va repartir la quantitat de carn que estava anunciada al ticket.
4. S’ha d’acabar amb l’abús dels tickets. Els bous al carrer són bous al carrer. La nit de les paelles és la nit de les paelles. Cada any es reparteixen més tickets, enguany uns 600 i paelles les de sempre. Taules i taules buides . Un cost innecessari per al poble.

I aquesta nit a passer-ho bé al ball de disfresses. Esperem que els bars no saturen la plaça i la gent tinga ample per a gaudir de la festa.

Bones festes a tots.

Anònim ha dit...

Faltaria mes que no hi aguera gent en les paelles.SI soles enfet exe acte...ademes en les paelles ananat sempre molta gent.ausaes que heu amargat les festes!!!ningun dia ni havia res ni hambient.el poble estaba mort i la gent totes remugant que era com si no feren festes.No mes faltara que el cap de semana no feren res.En el ambulatori ausaes que la gent parlaba dien que com si no fora festa.El any que ve heu feu tot en un cap de semana .crec que estaria mes be que enguany.

Anònim ha dit...

Vaya orquesta que vaeu arear!!!!clar com son amiguets de la consellera de festes pues a e .llo.pato daniel o pato pilar.axo diuen que quien arbol se arrima uena smbra la cobija .asi si no tens amistat en algu de la ajuntament no el minges niun torrat

Anònim ha dit...

Això de que no es menjava ningú un torrat no era abans? Aci només podia viure una emnpresa "Taronja" i prou.

Ui i damunt i Pilar estarà supercontenta: l'has fet Consellera.

Menudes bovades que dius.

Anònim ha dit...

Jo discrepe en algunes coses:

El punt 2. Les cues no es poden evitar mentre la gent tinga eixe "encono" d'anar de seguida pel tiquet i fer cua perquè no vol quedar-se fora. Hem sentit a gent que sobre dir-li: "que n'hi ha ticquets per a tots, no vages tan matí" deia: És igual jo me'n vaig de bon matí no siga cosa que...

I això que dius dels ingredients és molt relatiu. Jo en vaig fer una i tenia gent fent-ne al costat i el comentari era que hi havia prou. Ara, gent pel seu compte va afegir conill i fins i tot jo vaig vore gambes i cigales en alguna paella. O siga que...

També tot el mon opina que 1 litro d'oli és molt i que en sobra i que la verdura que es va donar també era molta. Com el deia: tot es relatiu. A mi que m'agrada ben carregadeta de verdura, encara li n'hauria posat més. Tampoc posaria la tomaca de pot, pero i si es fa una pasta dins la bossa?

I sobre les taules i cadires buides hi ha com a solució que s'obligue a menjar-se la paella allí. ¿Veritat que no es massa normal? També potser s'hauria de preguntar quan es dóna el tiquet: ¿es menjareu allí la paella? o si es vol per la tremenda: mire s'ha de pagar 2 euros per la taula i les cadires. I segur que problema solucionat.

Ara per a mi la millor solucio la de tants i tants pobles on donen ben poc, cadascú s'ho porta de casa i s'ho menje on vol.
I al final estalvi de l'Ajuntament de lloguer de taules i cadires, orquestra, condumió i demés.

Anònim ha dit...

L'organització de les paelles molt bé com a sempre. Per al meu gust faltava un poc de llum ja que no van posar les peretes de tots els anys al passeig dels sequers.
La revetla, que estava anunciada a les 12, va començar massa tard despres de l'1, vaig haver d'anar-me'n perquè els meus fills ja no aguantaven mes.
Com sempre el millor esdeveniment de les festes.
Un comentari: crec que és un error ajuntar l'ofrena de flors i el ball de disfresses en el mateix dia. Els pares i els xiquets acaben esgotats i tots arriben cansats a la nit. Propose que tornen a fer l'ofrena i el ball infantil el dimecres i que la revetla de hui comence mes prompte, començar a les 2:30 és, per a mi, que sempre porte als xiquets darrere, massa tard.
Bones Festes i que escolten les propostes per a millorar les de 2013 obertes a la participació ciutadana en la seua programació.

Anònim ha dit...

Bona vesprada. Per a l'anònim de les 14:28.

Potser m'has malinterpretat.

Considere com tu i molta més gent que 1 litre d'oli o 1 Kg de sal o la verdura que es va donar és massa per a una paella. En cap moment he dit que no hi haguera carn suficient. He dit que no es va donar la carn que estava anunciada al tiquet.

Com he dit, s'ha d'acabar amb l'abús dels tiquets. En cap moment he proposat que desaparega la nit de les paelles i que l'ajuntament no participe. Si t'agraden els bous vas als bous, si t'agradada la nit de les paelles agafa el tiquet, fes la paella als sequers i sopa-te-la i participa de la festa. Potser es podria fer alguna d'eixes solucions que dónes, encara que no foren massa populars.



I les cues es poden evitar. Només un dia i unes hores?

Com diu l'anònim de les 15:58
que escolten les propostes per a millorar les festes de 2013 obertes a la participació ciutadana en la seua programació.

Anònim ha dit...

Sóc el de els 14:28
Si t'he malinterpretat. Estic d'acord en l'esperit del que dius i que cal fer un esforç per millorar més encara alguns aspecte. Crec que pensem més o menys i volem el mateix.

Salut amic

Anònim ha dit...

Hola bona vesprada, jo puc dir que els regidors del PP, si que estaven a les paelles, es mes, varen estar en una de les tantes parades que va fer els regidors del govern ells estaven enfron, es mes Tots o casi tots perque no els tinc a tots situats estaven al costat del columpios darrere de la orquesta, i la senyoreta carmen canet es va parar a la mateixa taula dels regidors del PP.

Si no, pots confirmar-ho amb la senyoreta Canet.

Un saludament.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No estàvem parlant de participació a nivell personal, sinó com a corporació municipal i actuant com a tal.