L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.283
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:7.625

dimecres, 5 de setembre del 2012

L’ajuntament ja té a punt la programació per a les Festes Majors, que podria ser oficial el divendres una vegada celebrada la comissió de festejos


 
Els actes programats per a les Festes Majors 2012 de Tavernes s’iniciaran el pròxim divendres dia 14, encara que l’acte oficial que les obri oficialment, com és conegut, serà la “Baixà” que tindrà lloc dissabte. 

Tal com han avançat els dies s’han anat coneixent alguns actes de la programació, una programació que no es considerarà oficial i aprovada fins demà dijous, quan el govern municipal la done a conéixer a l’oposició totalment tancada.

Fins eixa confirmació oficial, podem assegurar que els primers actes de festes seran la paella per a les persones de la tercera edat que enguany canvia de data i se celebrarà el divendres 14, al Pavelló Multiusos del Camp del Vergeret. També eixe divendres per la nit, i com entrada de festes se celebrarà la Festa Estellés (FESTELLÉS) al Carrer Sant Agustí amb la lectura de poemes i altres activitats culturals al voltant de la figura del gran poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés. Com l’any passat s’ha preparat un sopar d’entrepà i el ticket per a la beguda i ensalada és de 4 euros i es pot traure fins el dia 13. 

Com ja va avançar la Cotorra, els actes es concentren el cap de setmana entre el 14 i el 16 i el següent del 20 al 22, dies en que els vallers i valleres podem gaudir de la festa donat que els dies 17, 18 i 19 són laborables. És en aquests dies quan no hi haurà actes oficials, però continuaran tancats els carrers engalanats i les entitats esportives aprofitaran per a realitzar les tradicionals activitats esportives i de presentació d’equips.

Una cosa si que hem observat i que desmentiria totalment eixos rumors que alguns escampen pel poble en el sentit que no hi ha quasi actes: l’Ajuntament ha preparat activitats noves a celebrar els dies de programació oficial que substitueixen les que s’haurien deixat de fer de dilluns a dimecres. Així, els rumors ens parlen d’activitats musicals i teatrals a efectuar en altres llocs diversos com seria el Passeig, el dia 15, i la Plaça de Teodor Llorente. Caldrà esperar a després de la comissió de festes de demà per saber-ne més detalls.

També es confirma que el ball de disfresses, tant dels menuts com dels majors se celebraran el mateix dia, el divendres dia 21. Com ve essent habitual, les comparses s’han d’inscriure i enguany ho poden fer fins el dia 19 a la Casa de la Cultura. Enguany el jurat qualificarà especialment la creativitat del vestit per a la qual cosa es fixarà en les disfresses confeccionades i no llogades i, com no, tindrà en compte l’originalitat, l’humor, el maquillatge i tots els complements que acompanyen l’ambientació de la comparsa, especialment la musical. Els premis establits enguany segons hem pogut conéixer van des del 700 euros per als guanyadors, passant pels 600 del segon i 300 euros del tercer premi. Enguany es premia la millor posada en escena, o siga el moment d’entrada i desfilada per la Plaça Major, amb un premi de 150 euros i la participació amb 50 euros. La “Festa de les Disfresses” serà a la plaça Major i estarà amenitzada per l’orquestra Crash.

Els carrers que participen en el concurs d’engalanament romandran tancats tota la setmana de festes, des del dissabte, dia 15, després de la processó de la “Baixà” fins el dissabte 22. Els carrers que hi participen s’han de registrar a a l’Ajuntament i ho han de fer fins el divendres dia 7, tot indicant si és tot el carrer o els trams que hi participen. 

Altres activitats, tal com la Cotorra va informar, és la celebració del Primer Concurs de Grafits, amb premis per als guanyadors i poder pintar el grafit del Parc de Cantalot, i la celebració de “bous al carrer” durant el segon cap de setmana, un acte per al qual hem pogut esbrinar que l’Ajuntament ha dedicat 10.000 euros del pressupost, idèntica quantitat que l’any passat, però s’ha aconseguit els bous de la nit del dissabte dia 22 sense increment.

Les Festes Majors del 2012, segons diverses fonts consultades, s’han ajustat en les despeses a la situació econòmica municipal, però així i tot hi ha previst 12.000 euros en premis per als concursos de xarangues, les disfresses, carrers engalanats, ral·li fotogràfic i tir i arrossegament de cavalls.
-

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Sabeu com i quan es diran els premis dels carrers engalanats? Gracietes amics

La Cotorra de la Vall ha dit...

Suposem que será diumenge per la vesprada-nit a l'Ajuntament, després d'haver passat l'ajuntament i el jurat pels carrers participants. És la tradició i el costum fins ara.

Anònim ha dit...

Io aspere qu'ara mos ixca el Partit Popular i mos diga que vol es fasa un atre referendum i tots eixos dines dels premis de festes es donen al paro.

Anònim ha dit...

Si que ho han fet justet.
No donarà temps per a imprimir el llibre de festes.
Que passarà si en la comissió s'acorden altres activitats o no hi ha acord?
No hauria pogut fer-se esta reunió fa un parell de setmanes?

Anònim ha dit...

Estan ixint lla alguns actes per el jovens com el dia 14 david cuello que ens pots dir cotorra es veritat esta informacio

La Cotorra de la Vall ha dit...

De justet res. La programació es tanca quant es tanca i en aquest poble sempre s'ha donat com a tancada unes dues setmanes abans i s'ha comunicat a l'oposició en la corresponent comissió.

Això no ha canviat res, i la millor manera de que ho comproves es tirar mà d'hemeroteca i/o ho preguntes als regidors responsables del PP d'altres anys.

Hi ha temps de sobra per a editar el LLibre de Festes. De fet, ja està en la impremta des de dimarts, si no ens han informat malament igual dilluns pot estar acabat.

Quant a canvis que puga acordar la comissió... ¿Què vols et diguem? Si el govern ho té clar i ha consensuat i aprovat la programació que li presenta la seua regidora de Festes, l'oposició poc pot fer: 9 a 8 en vots. Ni més ni menys que com ha passat durant 12 anys a Tavernes amb el PP: tenien majoria i decidien que es feia, qui venia, quant venia, etc.
Al cap i a la fi, la responsabilitat de les festes és del govern.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sobre actes per a joves podem assegurar-te que enguany i fins dimecres passat si no estem mal informats no s'havia presentat a l'Ajuntament per escrit cap proposta de festa jove.
Això no vol dir que algun pub o entitat puga presentar o fer, demanant el corresponent permís, algun acte però sempre serà d'iniciativa privada i no de l'Ajuntament.
Si ahir va haver alguna proposta presentada per algun pub o empresa ho desconeixem.

Anònim ha dit...

KK de festes

Anònim ha dit...

He vist en alguns llocs que els tiquets per al sopar d'Estellés costen 4 i no 3 euros.

Indesidenter ha dit...

Encara s'assemblen massa a les festes de sempre, encara massa iguals a les del PP.

De tota manera i en base a que les festes són com les sempre basicament en els actes principals, m'agrada que l'anònim de les 11'15 ens done la raó a a tanta gent com hem vingut dient durant tants anys de (des)govern del PP que eren una KK de festes. Eixa part que encara hi ha en la programació segons veig en la noticia d'anys anteriors és la que és una KK. És la del PP.

Ara a esperar que bufe més bon vent econòmic i poc a poc i els pròxims anys que es programen unes festes mes d'acord amb un poble valencià on no tinguen cabuda ni Arevalos, ni Betins Osbornes ni tanta figura "rància" com ha passat per la Plaça Major.

En alguna cosa sembla que es va canviant, i ja veiem coses més normals com el Festellés, bous com sempre s'havien fet en el poble, en el carrer, alguna cosa de teatre del nostre paisà "poegrafic" que m'han dit hi ha. Poc a poc es fa camí, a vore per tant si al final de la legislatura el canvi es nota.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament, són 4. Ja ho hem rectificat. Una errada en el teclatge del número.
Gràcies per l'avís.