L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 26 de setembre del 2012

L’Ajuntament de Tavernes i l’equip multidisciplinar de Bolomor col·laboren enguany en l’organització d’una jornada de portes obertes per a visitar el jaciment




Diverses imatges sobre Bolomor

L’Ajuntament de Tavernes i l’equip de científics de Bolomor enguany faciliten conjuntament i el pròxim dissabte, 29 de setembre, la visita a la cova del Bolomor. La jornada de portes obertes permetrà que els veïns de Tavernes i de la Valldigna puguen visitar un dels jaciments arqueològics més importants d’Europa.

El nombre de visitants màxim per a entrar a la cova serà de 300 persones, distribuïdes en 3 torns de visita, a 100 persones per torn. Per tal de facilitar la distribució de grups, s’ha organitzat una inscripció prèvia correlativa en el Pavelló Esportiu en horari de 10:15 a 13 hores i de 17:30 a 20 hores. També es podran apuntar-se’hi, si queden lloc, en la plaça del poliesportiu a les 9 del matí. Les visites estan programades a les 10, 11 i 12 hores, i com hem indicat amb un màxim de 100 persones per torn.

La visita serà a peu en un trajecte que s’iniciarà a la plaça del pavelló cobert. El Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna col·laborarà activament en el desenvolupament de la jornada.
 
Els regidors Vanessa Martí i Víctor Borràs atenen les explicacions de Fernández

 La regidora de Medi Ambient, Vanessa Martí ha expressat la satisfacció de l’Ajuntament i la seua personal “per poder acostar als nostres veïns part dels treballs d’investigació dels científics que treballen en la cova del Bolomor. A més, estem treballant de fa uns mesos per a promocionar i donar a conèixer el jaciment d’una forma controlada i amb una combinació equilibrada per a potenciar el turisme cultural i la salvaguarda del nostre patrimoni i medi ambient”. 
 
Una nova senda
 
Fins enguany, la jornada de portes obertes a Bolomor era una iniciativa de l’equip de cièntifics i del seu director, Josep Fernández, però l’any passat l’Ajuntament els va donar a conéixer el seu interés a col·laborar en aquestes visites i a més, en organitzar-ne altres activitats.
 
Fruit d’aquest esperit i desig, va ser l’habilitació d’una nova senda d’accés a la cova del Bolomor per pujar-hi més còmodament. Aquesta nova senda va ser habilitada aquest estiu del 2012 pels treballadors de l’Ajuntament, precisament per a tindre preparada l’accessibilitat de les visites programades tant d’aquestes jornades específiques de portes obertes en la cova durant les excavacions, com a les previstes en un futur fora del temps d'excavacions.


Jordi Joan i Josep Fernández, en una visita de l'alcalde a Bolomor

Poc a poc, van prenen prenent forma algunes de les idees apuntades per l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, que ha mantingut diverses reunions amb el director de les excavacions de la cova del Bolomor, Josep Fernández, on s’ha estudiat la possibilitat d’incloure el jaciment de Bolomor dins dels circuits històrics, culturals i turístics de Tavernes i de la Valldigna, així com la d’establir unes visites guiades al llarg de part de l’any i jornades de portes obertes.

L’alcalde de Tavernes Jordi Joan, va afirmar aleshores que "la voluntat de l’Ajuntament, i pensem que coincidim amb la de tot Tavernes, és potenciar i salvaguardar el nostre patrimoni cultural, donar-li valor de forma que tots gaudim d’este jaciment arqueològic, considerat un dels més importants d’Europa”.


Més informació:


-
 

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo voldria anar, inclus que m'acompanyaren els meus fills, donat que es una oportunitat fantàstica, pero amb la previsió de temps que hi ha... si plou s'aplaça? o es faria de totes formes? Cotorra, mantin-nos informats, aixi dissabte, abans d'eixir de casa, segons ens digues ja fem.

Anònim ha dit...

La mateixa activitat també la ofereix la Manco en mateix dia i hora?
Com pot ser que no estiguen coordinats si l'alcalde de la Vall i el President de la Manco són la mateixa persona?

http://tavernes.es/val/agenda-calendari/view/457/date/2012-09-29/79?return_to=L3ZhbC9hZ2VuZGEtY2FsZW5kYXJpL2RhdGUvMjAxMi0wOS0yOS83OQ%3D%3D

La Cotorra de la Vall ha dit...

La Mancomunitat no realitza eixa activitat dissabte.
La data no la posa l'Ajuntament, sinó l'equip d'investigació que hi treballa i segons la disponibilitat de les persones que fan les explicacions i els tallers, que tots els de l'equips no són experts a fer foc i tallar la pedra com es feia fa mig milió d'anys.

Andreu ha dit...

M'estic partint de riure per no plorar de vore la ignorància que tenen alguns llocs d'internets que presumeixen de poder (des)informar a la gent.
Hi ha llocs que després de més de 20 anys d'excavacions en la Cova de Bolomor encara no s'han assabentat que tot el programa depén de Diputació, que paga. Tot el que es fa, i quan es fa, és amb autorització de Diputació, del seu SIP que paga, i l'ajuntament només seria un col·laborador puntual en l'activitat de visites de demà.
Mare meua, per tal de desprestigiar l'activitat de la visita de demà i davant la falta d'arguments perquè ells no mogueren un dia pel jaciment en tots els anys que governaren, quantes mentires són capaços de dir els acerrims del PP i quanta manipulació fan de les coses. Al PP només se li pot agrair una cosa en Bolomor: que li posaren les torres davant la cova. Ara és perquè amb el PP estem en Africa, perquè eixos atemptats visuals contra un referent mundial de la preshistòria a Europa no passen.
A algú ens cau la cara de vergonya vora la ignorància de determinada gent i com escampa mentires per la xarxa.

Anònim ha dit...

Cotorra, no saps per on vas, o no vols dir-ho tot. Com que no organitzava l'activitat la Mancomunitat?
Si en facebook, l'Ajuntament de Tavernes va compartir pel seu perfil el cartell d'activitats de la Manco on hi havia clarament eixe dia senderisme al Bolomor i Rocòdrom. El que ha sentat mal a la Manco és que sobreprogramàreu amb diners d'ells.
El que ara ja sabem és qui mana a les oficines de Benifairó (Jordi no, per això deuria parlar-se amb qui talla l'abaejo)i com es gasten els diners vallers mancomunats.
De riure o de plorar. Agarreu-ho com vullgau.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Qui no saps per on va, i disculpa'ns eres tu, que confons les activitats programades per la Mancomunitat amb una activitat aliena, organitzada pels arqueolegs, i que va coincidir, cosa que podia ser prou normal si les dos es fan en les tres setmanes que dura l'excavació i en dissabte.

Pensem que el més normal és que ates que la tecnic o qui organitze eixes activitats a la Mancomunitat, entitat que no te potestat ni la clau per obrir el jaciment, haguera preguntat als arqueòlges. I haguera sabut que ells tenen tots els anys un dia de portes obertes.

L'activitat que nosaltres anunciem és la programada, marcada, per l'equip d'excavacions.

No té res a vore amb la marxa excursió de la Mancomunitat.

Ni s'ha reprogramant ni s'ha fet amb diners d'ells ni té res a vore. Son dos coses diferents.

I nosaltres si que hem plorat de llegir comentaris tan mal informats com els teus.