L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 13 de setembre del 2012

La paella per als majors obri enguany les festes de Tavernes


Imatges de la paella de l'any passat
Demà divendres es cuinarà la paella per a la gent major de Tavernes i novament i per segon any consecutiu s’ubicarà al pavelló multiusos del Vergeret.

La paella estarà cuinada per Galbis d’Alcudia i les previsions són que vora mil persones en gaudiran. Les portes del recinte esportiu s’obriran sobre les 12:30 hores i s’anuncia que serà a partir de les 13:30 hores quan començarà a distribuir-se el plat típic valencià per excel·lència al majors de la localitat.

La paella de la gent major de la ciutat és un acte multitudinari que compta amb un gran índex de participació tant de gent major com de molts veïns i veïnes que hi acudeixen per tal de presenciar l’espectacle de cuinar aquesta paella gegant i tot el procés que comporta.
-

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Els veïns de la zona del Pavelló multiusos ens trobarem ämb alguna "festa sorpresa" en eixe lloc que no estiga reflectida a la programació oficial? És que no ho acabem de tindre molt clar.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si no ens falla la memòria serà aquesta la tercera vegada que ho expliquem, i no passa res, ho fem a gust:

La festa jove no està en la programació que publica el llibre de feste perquè en el moment d'enviar a impremta l'Ajuntament no havia rebut cap proposta/petició per muntar-la.

Va ser a última hora quan es varen animar alguns pubs pel que sabem.
I efectivament, es fa en la zona del poliesportiu del Vergeret.

Anònim ha dit...

Disculpe vosté, senyora Cotorra, la nostra torpesa. No podem llegir diàriament la seua publicació i és per això que no ens n'havíem assabentat.
La "Festa Jove", per tant,i segons el que vosté diu, es converteix un any més en una tortura per al veïnat i en una manera de fer caixa per a les entitats privades que són els pubs. Eixa és la "germanor" de què parla l'alcalde en la seua salutació del llibre de festes?És eixa la "no diversificació de l'oci"? És eixa la "importància de la igualtat la unitat"? Disculpe de nou, però crec que eixes paraules llançades des del llibre de festes es converteixen de nou en paraules hipòcrites i buides de contingut.
Ara, a fotre'ns, com sempre!!

La Cotorra de la Vall ha dit...

No era la nostra intenció dir torpe a ningú i menys quan ningú no està obligat a llegir-nos. Li ho deiem: ho tornàvem a repetir a gust.

Comprenem el seu malhumor, però tampoc és germanor ni unitat voler que no es faça prop de ma casa i que es facen els actes en un altre lloc.

Hi ha gent que pateix les molesties per falles, per les falles i l'orquestra, altres patiran els bous, alguns que li tallen els carrers i altres en epoques diferents de l'any veuen com han d'arrimar els cotes per masclataes o per proves esportives i fins i tot no ens oblidem les processons.

Si vosté ens pot donar alguna solució que complaga a tots, li ho agrairem i la traslladarem on calga.

Jove de Tavernes ha dit...

Anònim 8:34, de segur que voste pertany alguna falla, entitat social, etc. Que segurament molestarà al veïnat amb els seus actes aixina que un poc de empatia no li va mal a ningú, els joves també volem gaudir de la festa, encara que sempre hi ha gent que fa el que no deu.
I menys egoísme no li vindria mal tampoc.
Disfrute de les festes i que el deixen dormir bona cosa.

Anònim ha dit...

Jo no li diria egoisme, però digue-li com vulgueu. El que menys importa és el nom.
Cada any hem d'escoltar que som uns egoistes i que ens queixem sense mal, i que si les falles i altres demostracions de festa popular.
Nosaltres no diem que no es faça la festa jove, únicament diem, i ho diem des de fa anys els qui vivim a prop del pavelló multiusos, que si ho feren al mateix lloc que es va fer el festivern, per exemple, la gent jove hi aniria igualment i ho passaria bé igualment, i a canvi, els veïns no hauríem de suportar que ens tremole tota la casa.
No li sembla a vosté, Cotorra, una solució? Només és un centenar de metres més lluny d'on s'ubica ara la festa. És molt demanar? Si és veritat que vosté ho pot traslladar on calga, faça-ho, per favor.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres parlàvem d'una solució que complaga a tots, una solució global no d'un cas particular.

O siga, que ens diga llocs concrets on plantar les falles, posar els casals, fer les revetles, les mascletades, les curses ciclistes, les curses a peu, les festes joves, etc, etc i que ningú tinga el perill de dir que li molesten.

Díficil o impossible no?

Robinjut ha dit...

Algun any (trobe que va ser a l'entrada del nou govern) vam sentir dir pel poble que la part de festes amb majors aldarulls i molèsties (la festa jove) es traslladaria a la zona del polígon el Plà. no s'en va saber més d'esixa idea. Talvegada no és la millor opció pels joves pel desplassament ni als promotors per la incògnita de si funcionaria el negoci, però seria la millor opció per a a resta del poble que acaba la festa a unes hores no tan impentestives.
D'altra banda, altra molèstia molt gran també pels sorolls i horaris és l'ocupació de cotxeres per quadrilles de joves. No sé si en festes i en activitats no oficials com estes, tenen dret a incomplir els horaris legals (de fet, sé algunes festes on han tancat algun local per ser les 3 de la matinada, com en hivern).
De totes formes, el problema és el de sempre, falta d'educació tant dels que es diverteixen com de saber demanar el dret al descans, sobretot els primers.
una cosa és viure al costat de la fira o l'Ajuntament, o que passe una despertà o tindre un concert fins les 3, es deu d'entendre.
Altra cosa és soroll desmesurat d'una cotxera o vehicle a les 6 o 7 del matí, de vegades amb fem o cadires trencades pel carrer. Açò no és festa ni divertir-se, i les forces de seguretat, i els polítics (que tant prop estan de la gent jove) deurien de fer-ho entendre i prendre mesures. No cal que facen vint cridades als municipals per tal d'anar.

Anònim ha dit...

Busque-li les pegues que vulga. Aquell que no vol veure la llum, simplement tanca els ulls, i aquell que no vol veure les solucions, simplement mira cap a altre costat.
No és a mi a qui paguen per a buscar solucions, jo no estic de regidor ni res d'això ( Déu me'n lliure!)
Si ací fem una proposta a un dels problemes i és vàlida, que aquells que cobren per governar miren pel bé de tots i facen les coses ben fetes. En altres poblacions, per exemple, s'han fet recintes apartats del nucli urbà per a fer-hi les festes nocturnes.
Si ens queixem és perquè tenim motius, i si no ho vol creure, la convidem a passar una nit de festa en la nostra casa. O potser en tindria prou amb vindre
a les 3 ó les 4 de la matinada i comprovar que el que suportem ací supera en molt els decibelis permesos per llei. Però com que estem en festes, tot és permissible, que es fota qui tinga xiquets menuts o persones malaltes.
No deuria ser així, almenys en la nostra humil,egoista i insolidària opinió.

Anònim ha dit...

Robinjut això que tu dius no ho ha dit mai el nou govern.
Busca-ho i desmentix-me, dis-me en quin lloc, en quin ple, en quines manifestacions s'ha dit que es faria un gran lloc en el Pla per a festes.
L'únic lloc que es va dir des del primer moment que serviria per a verbenes, actes de falles i coses semblants (festa jove, etc) va ser el PP amb el seu "pavello" (perquè així el varen vendre) multiusos.
¿si o no, Robinjut?)

Mosquejat ha dit...

A l'últim anònim:

I si el govern actual no va decidir que eixe pavelló fora per a fer festes, sinó esport, per què no en canvia l'ús ara que ho té a la mà?

vei ha dit...



la meua opinio respecte al soroll de la festa jove (pavelló multiusos), es que crec que el encarregat del so es un incompetent en eixa materia, perque si sabera un poquet no tendrien perque retumbar les parets de les viviendes de la gent que viu prop, ya que quant ha vingut una bona orquesta s´ha sentit millor i les parets no en retumbat.

Per aixó jo diria que es una incompetencia de part de la ajuntament o regidora de festes que tendria que dir-li a qui cal que si li posa tan de baixos i tenen mes denuncies dels veins, deixarà de ser qui s´encarregue de la musica.
I estic segur que es sentirà millor a demés de poderse parlar en el lloc on es fa la festa.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Recordem que és un "pavelló multiusos" i per tant es pot usar per:
paelles dels majors (tampoc és esport), festa jove, dinars amb l'aplec de bandes joves, etc.

Em tremolen les parpelles ha dit...

Perfecte, tot el que es faça amb moderació, siga benvingut. Els esdeveniments diürns no molesten gaire. Tanmateix no podem dir el mateix de les festes nocturnes. Que la gent no es divertiria igual si baixaren un poc el volum de la "música"? D'eixa manera no estarien les cases del voltant tremolant (literalment!)fins les 6 de la matinada.

Robinjut ha dit...

A l'anònim de les 00:51.
Llig bé i no tergiversem, perque jo no he dit que el nou govern proposara res, sols que es sentia dir pel poble el canvi d'ubicació dels joves, coincidint amb el canvi de govern, a les festes de l'any passat. Cosa que no es va posar en pràctica. Tinc igual quina siga la proposta solució del nou govern als sorolls excesius a hores i llocs inadequats. No sé si per a ells és un problema.
Este és un problema antic, però si la gent de peu no sap comportar-se, les autoritats tenen que saber on estan els límits i acotar-los. No tot val per a la festa, siguen organitzades o no, públiques o privades, al poble o platja i en hivern, estiu o festes locals.
Si tanquen a les 2 o 3 els pubs i a les 5 o 6 les discoteques, també podran tindre un horari les festes joves i les cotxeres sorolloses. No tot és problema d'ubicació, sino d'educació.
Respecte al nou espai multiusos, el de menys és si és d'ús esportiu, lúdic o el que siga, lo important és que siga d'algun ús. Sense entrar en polítiques, sembla que més aviat que multiusos fora de no-cap-ús, com tantes coses que s'han fet i fan al poble: l'antiga plaça-auditori-cremaor d'Eduardo, dos grans auditoris separats 50 metres (musical i casa cultura), edifici de l'Hospital en semiabandó, coberta del fútbol que no cobreix, pista blava del pavelló no homologada i tot el pavelló sense llum natural, guarderia i halterofília al mateix edifici, restauració Molí (per a quin ús?).
I els grans faraons, pàrking sobredimensionat i piscina tancada.

Anònim ha dit...

Ho he llegit bé. Tinc molt bé la comprensió lectora i la deducció del que es vol dir entre línies.
Textualment no ho dius, però ho escrius de manera que ho deixes entrevore:

"Algun any (trobe que va ser a l'entrada del nou govern) vam sentir dir pel poble que la part de festes amb majors aldarulls i molèsties (la festa jove) es traslladaria a la zona del polígon el Plà. no s'en va saber més d'esixa idea."

O siga, si no era el govern qui ho va dir ¿Per què ho esmentes? ¿Tu quina credibilitat li dones per esmentar-ho? O és que el creus que ens mamem el dit?

I damunt per remarcar-ho i dirigir cap on vols vagen els tirs, dius: "trobe que va ser a l'entrada del nou govern".

Robinjut ha dit...

Al meu poble diuen que qui no es fia, no es de fiar. I crec que només la gent més sectària per damunt dels raonaments veuen fantasmes per tot arreu.
Sembla que ací només interesa qui té raó i qui no, qui es bò i qui roin, qui ha dit i qui no. I obviem i no interesa ni el tema ni les solucions.
No he fet cap crítica ningú, sols he exposat un tema que vaig sentir dir (no als polítics ni a l'Ajuntament, no tinc jo altra feina que estar pendents d'ells) i no dirigisc cap tir, perque recorde va ser abans de les festes passades quan ho vaig sentir. Si m'enrecordara de qui, ho diria, però no és el cas la importància de la font.
De tota manera és clar, que, verídic o no, el rumor podia adjudicar-s'hi al govern que havia entrat en juny. És al qui li pertocava i pertoca pendre eixes decissions.
Però que fora cert o no és el de menys, el que sé és que açò no m'ho invente jo, i únicament pensava que podia servir per a la discussió d'idees i vore si estes serien aplicables i útils.
Però ací ningú ha opinat d'açò ni ha exposat altres solucions, lúnic clar és que al poble, com a quasi tots els llocs hi ha un problema amb els horaris de marxa i descans.
Res més, amic.
M'agradaria més si tant uns com altres entrareu a discutir els problemes i no qui els ha creat ni qui ha de donar solució.En això sempre té raó l'amic Estruch, deixeu-se de partits i treballem pel poble.
Als que teniu tantes ganes de guerra, eixiu estos dies i vetleu bona cosa, voreu a l'endemà com això relaxa molt.
Bones festes a tots (també als joves).

Anònim ha dit...

Torna a llegir els primers paràgrafs i, amb el cor a la mà, dis-nos que interpretes.

Si volem ser seriosos i no anar de m'han dit, es diu, es comenta... el primer que hem de fer, i tu sembles prou seriós, és no fer cas de comentaris dits pel carrer.
I tampoc em val un comentari que puga dir algú acostat al govern ni, fins i tot, els que puguen dir els mateixos membres del govern fora dels fòrums adients i acceptats com a cosa oficial: nota de premsa, declaracions a mitjans de comunicació, o el plenari. No un comentari de carrer.

Si això ho férem, tot el que hem divagat sobraria.


Robinjut ha dit...

I erre que erre, qui està divagant i polemitzant no soc jo. Tan sols exposava una opció a un problema del poble.
I crec que dona igual que l'orige de la idea haja estat de l'Ajuntament o no, ni si la font es fiable o no (tots hem dit alguna vegada "he sentit dir", després vindran les confirmacions o desmentits).
L'important és si eixa idea podria ser una opció o no, i ací ningú (tú tampoc) ha dit ni mu sobre el tema.
Si en això es converteix la discussió política, en de qui eres, quí fa les declaracions i quí té la culpa de les coses, perdoneu-me, però com diu molta gent jove, no vull saber-ne res de política!!