L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 15 de setembre del 2012

FESTES 2012 - DISSABTE 15: Les festes comencen amb força, el pregó i la mascletà.




La xaranga guanyadora, "Bon Pardal"
La xaranga “Bon Pardal”, de Benifairó, ha aconseguit guanyar el 8é concurs de xarangues que obri les festes valleres i els 1.000 euros corresponents al primer premi. La segona xaranga, amb 800 euros, ha estat “Lo lo lo” mentre ”El Cuixot” obtenia el tercer i 600 euros. A continuació es classificaren “La Cafrà” amb 500 euros, “Poala i al riu” amb 400  i “Xe quin empastre”, “FBI” i “Dessiguidats”. La xaranga “La Cafrà” ha aconseguit el premi especial a la cercavila.

El 8é Concurs Local de Xarangues ha respost a allò que s’esperava: ambient, colorit, molta gent a la plaça, alegria, música i més música i, al final, la calor perquè el dia ha acompanyat i el dia ha estat molt bo gràcies a l’oratge estiuenc que hem gaudit.

La plaça, de gom a gom.
 Des de primeries del mati la plaça ha anat omplint-se de gent que ha aprofitat per reunir-se en colles d’amics i parents i esmorzar tots plegats. Cal esmentar entre els assistents a l’alcalde Jordi Joan, acompanyat en la taula per regidors de l’equip de govern i membres de l’organització.

La taula de les autoritats
Els bars s’han vist molts moments desbordats per la massiva presència de gent i perquè no dir-ho? pel treball extra que representa l’excessiu nombre de taules que impedeixen una bona visió de l’actuació de les xarangues a gran part dels assistents. ¿És el moment de plantejar-se un canvi d’ubicació davant el poc espai que queda lliure a la Plaça Major?

Pregó de l'alcalde i salutació als presents
 ns minuts després de la una i mitja de migdia ha tingut lloc l’acte del pregó en la mateixa Plaça Major a càrrec de l’alcalde. Unes paraules dirigides als assistents i a tot Tavernes en general on, a més d’obrir oficialment les festes, es convidava a tot el veïnat a participar-hi i a viure-les amb alegria. Unes paraules que foren acollides amb aplaudiments i a les quals responia Jordi Joan saludant al seu torn a tots els assistents.  La regidora de Festes, Pilar Altur, donava les gràcies per la presència i repetia igualment la invitació a les festes.

Encesa de la mascletà i imatge de la mateixa
 A les 2 de migdia, puntual, la regidora Pilar Altur i l’alcalde Jordi Joan encenien la traca que iniciava la gran “mascletà” instal·lada al final de l’Avinguda de Malta. Una bona mascletà, veritablement, amb un final apoteòsic que ha fet vibrar els vidres dels finestrals de les finques. I així ho reconeixia la gent amb un fort aplaudiment i la felicitació de les autoritats al pirotècnic.
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

L'actuacio de la xaranga que ha guanyat ha estat senzillament, espectacular.
Quina meravella. Ja era hora de que es tocara algo diferrnt al pim pam pum punxa punxa punxa pam pum.
Enhorabona als guanyadors.

Anònim ha dit...

Per a l'any que ve podria mirar-se que les xarangues tocaren dalt l'escenari perquè molta gent no veiem l'espectacle que fan a l'estar tan baixets si no estas a 1a fila és impossible. Dalt l'escenari ho voria tota la plaça.

Anònim ha dit...

Davant dels jutges a la plaça, no sé si l'actuació dels benifaironers va ser tan espectacular.
Als demés bars a molts ens semblaren més aviat avorridets, altres xarangues portaven més marxa, altres millor posades en escena.
Ja ho diuen, per a gustos, colors, però d'entre tantes, triar als del pardal...

Anònim ha dit...

A l'anònim de les 12:03, per això no van guanyar el premi del jurat dels bars, ja que enguany hi havia 2 premis diferents. Però sí que guanyaren el concurs