L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 23 de setembre del 2012

Estan renyits els carrers nets amb l'excés de zel en la faena?




El Carrer Major sense barrers aquest matí
El Carrer Major presentava abans de migdia l’aspecte que veieu en les fotografíes. Una aparença molt lluny de la que tenia ahir, i només havien passat 24 hores o si voleu, 8-9 hores d’ença que havia acabat l’espectacle de la nit. L’enhorabona doble, a l’empresa que ha muntat i desmuntat els cadafals i als treballadors de FCC. Una bona feina.

Les fotos parlen: un Carrer Major net i polit, sense barreres i sense cap resta de la brutícia que sol sempre apareixer en els llocs on se celebren espectacles o actes multitudinaris. I els “bous al carrer” han sigut i molt multitudinaris. Han estat tres dies i una nit, i en cada cas, milers i milers de vallers i valleres hi han assistit. No ens atrevim a donar una xifra, si algú és expert en càlculs en aquestes circumstàncies i ens ho diu…

UNA QÜESTIO DE ZEL I DE VOLER FER BÉ LES COSES

I hem de tornar a parlar de FCC perquè ens han arribat comentaris sobre un pressumpte incident la nit de disfresses quan un dels seus camions va arribar fins davant la ferreteria per buidar uns contenidors.

Ens hem preocupat de saber que va passar i contem el que ens informat fonts autoritzades. El camió de FCC no havia de buidar eixe contenidor eixa nit. Eixa era la previsió. Però a primeres hores de la nit ja estaven a tope, amb fem per fora i això podía ser una molestia als vianants i a tots els que tornaven i venien de la plaça. 

I es va esperar a una hora de la matinada del dissabte quan el Carrer Major ja estava sense gent i lentament, i amb total vigilància i control de la situació,  va entrar marxa enrere i es van buidar els contenidors plens. I fixeu-vos: eixos mateixos contenidors es van tornar a buidar unes hores després, a les 9 del matí, totalment plens de nou i ja amb fem tirat per fora. Per tant, l’actuació del camió de FCC, ens diuen va ser per un excés de zel i per voler que els vallers i vallers no patiren olors en passar. ¿Ben fet? ¿Mal fet? No anem nosaltres a valorar-ho. Ens limitem a dir el que ens han informat: massa zel i massa voler fer bé les coses. Perquè ara hi ha una altra cosa: segur que si arriba a estar tota la nit els contenidors plens i els costats plens de fem, fent pudor, segur que també haurien dit això i allò, que si no netegen, etc.

Ens han dit també que s’havia reforçat el nombre de contenidors de la zona de la plaça. Els contenidors es van omplir tots i, fins i tot, un dels bars de la plaça, a banda dels contenidors, va traure pel matí cap al camió 14 bosses de fem de les industrials, ben tancades i plenes del tot. Ho diguem perquè se’n feu una idea de la quantitat de fem que es genera una nit així, amb milers de persones en la plaça.

I encara ens han dit més: la nit de les paelles a banda dels contenidors habituals de la zona FCC va disposar un total de 22 contenidors d’1 metre cúbic repartits per tot el recinte de les paelles. Previsió i ganes de fer bé les coses no n’han faltat. Això no vol dir que tots actúen bé i sempre hi ha gent que embruta els carrers o deixa la bossa de fem on no toca.

El que ens han dit, ho diem. I cadascú que en traga les seues conclusions. Pensem, en bona lògica, que l'empresa està interessada a fer les coses bé i posa tot el seu esforç, com també suposem que li ho exigirà l'Ajuntament. Com sempre ha sigut. 
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona per tindre el carrer major tan net.

El que deuria plantejar-se el govern municipal es controlar tota la zona del Passeig Colón desde el restaurant xinés fins al pub Dreams.

1) El soroll es insoportable, no sols en festes, sino TOT L'ANY.

2) La brutícia es quantiosa, no sols en festes, sino TOT L'ANY.

El que no pot ser es que els veins no puguen ni descansar en els caps de semana ni en festes.

Està bé sacrificarte per el interés general i per la diversió dels veins en falles i en festes patronals.

Pero es que cada cap de semana es insoportable.

Si realitzaren medicions de soroll en decibelis dins de les cases, aixo seria per a denunciar a l'Ajuntament per permetre una zona tan contaminada acusticament.

Insistixc: descans dels veins? O diversio del poble?

Els pubs no solen molestar molt, per tant deuen complir les normes. Pero pel carrer hi ha bregues constants, cotxes que obrin el maletero amb el seu super equip de musica i que es posen a fer botellón i pareix que tingues el coxe dins de casa. En festes, les coxeres amb equips de musica mes potents que qualsevol pub han sigut molt habituals.

Lamentable la poca vigilancia que hi ha i lo que esta permitintse.

Insistixc que si no es prenen mesures aixo li explotara en les mans al govern municipal

Anònim ha dit...

La nit de les disfresses el carrer Bixquert es va convertir en un pixador public i encara fa olor de pixarrada. L'any que ve policlins precis.
És mentida que el camió de FCC entrara en el Carrer Major quan ja havien acabat de passar les comparses, de fet una comparsa va tindre que baixar pel Carrer de Mollaro perquè no podia passar.

Anònim ha dit...

jo no s'en quin poble viuen vostès, però en aquestes festes carrers València, Ràfol, plaça Prado, etc etc donaven veritable fàstic, estaven plenes de papers, confetis, ampolles etc, (ja se que la gent és molt porca) però cal fer plans d'educació sobre la ciutadania en les escoles instituts etc i en les famílies. El lloguer de baixos per colles en festes caldria reglamentar, ho tiren tot al carrer, pixen als carrers, hi ha baixos que els lloguen i no tenen ni un trist lavabo.
D'altra banda algun personal de FCC, deixa molt a desitjar en la neteja, vist per mi, que passen pel carrer netejant només el més gros, deixant després del seu pas, el carrer esta igual de bruta que estava