L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 24 de març del 2011

Novetats electorals


Excepció feta del Bloc que ha fet publica la seua llista la resta de partits és encara una incògnita. I les incognites i la falta de noticies, dóna llocs als rumors. Però no anem a parlar de rumors: no ens serveix allò de "A falta de pan, buenas són tortas" que diuen els de Castellà.  Perquè parlaríem de persones, i com a persones tenen el nostre respecte.  Aci teniu les últimes novetats confirmades.

El PP només ha confirmat que Manolo Vidal repetirà com  a cap de llista. La resta és encara una incognita i suposem que el Comité de Llistes estarà treballant de valent. 

El PSOE ha donat a conéixer oficialment que el seu cinqué lloc serà el president de la Junta Local Fallera, Pepe Garcia. La noticia encara que era ja coneguda abans de falles, almenys entre la premsa comarcal, es va fer publica ahir. Per tant, Carmen Canet està acompanyada de Victor Borras, com a dos i de Pep Garcia com a cinqué, a falta de confirmar el tres i el quatre. 

I referent a EU sembla ser que demà divendres a la Casa de la Cultura donaran a coneixer el grup que acompanyarà els cinc primers candidats ja anunciats fa unes setmanes i que té com a cap de llista a Karina Vercher.  

El grup Iniciativa sabem que donarà a conéixer oficialment la candidatura en campanya electoral i que l'acte central servirà de presentació. 

D'Esquerra Republica PV només podem dir que el seu candidat és Juanvi Salavert.

De rumors, podríem omplir fulls, però de certeses són les que coneixem i us diguem.
-

1 comentari:

falcó ha dit...

Davant eixe fet, el de la proliferació de llistes electorals, jo em pregunte: Què mou a les persones d'eixes opcions minoritàries a cercar 19 persones més, 50% dones i 50% homens, per confeccionar una candidatura? No hauria estat millor tractar d'arribar a acords amb altres forces, de l'espectre ideològic més proper, per tal de confeccionar una candidatur conjunta i així traure més profit tot? Sincerament ho fan per convicció ideològica o per fer la punyeta? Realment es presenten com una opció per a viure pel poble o viure del poble? Ells sabran.

No em puc trere dels dits el cas Iniciativa a Tavernes i m'explique.

Iniciativa neix de l'escissió d'Esquerra Unida en 2007 als pocs dies d'iniciar-se la legislatura que ara està apunt d'acabar. La gent que forma part d'iniciativa es queden junt amb el Bloc en la coalició Compromís i amb ella es presenten a les generals de 2008.

Des d'aleshores, en diferents pobles del País Valencià han anat produint-se escissions d'EU i creant-se col·lectius d'Iniciativa els quals han seguit la línia dels seus mandataris a València fent pinya i coaligant amb els col·lectius locals del Bloc per confeccionar candidatures conjuntes i concòrrer junts, sota la marca COMPROMÍS, a les eleccions municipals. Uns exemples molt aprop poden ser els de Ròtova que presenta la candidatura de COMPROMÍS fruit de la fussió del Bloc i Iniciativa i a Almoines on el trencament d'EU s'ha produit ara, quan havia de renovar-se el compromís de concòrrer junts, Bloc i EU, a les eleccions municipals. Per una banda s'han quedat els ortodoxos del partit que, segons es diu pel poble, no trauran ni per a pipes, i per l'altra estan els del sector jove de l'actual regidor Raül Ribes, els que han abandonat la disciplina d'EU i han format el col·lectiu d'Iniciativa per anar junts amb el Bloc sota la marca COMPROMÍS.

I jo, davant això, em pregunte, cosa que ja s'ha plantejat ací a la Cotorra: Per què a Tavernes Iniciativa i Bloc no van junta a les municipals? Què ha passat? No veuen que això és del tot contradictori per a l'electorat i va en detriment dels vots que la coalició puga aconseguir al nostre poble per aconseguir superar la barrera electoral del 5% i així entrar a les Corts. Redéu, quina mala llet tenen alguns. Igual iniciativa a Tavernes neix per dispersar el vot de l'esquerra i així poder seguir tenint opcions de governar amb majoria absoluta o simple a Tavernes i també restar-li força al nacionalisme valencià a la fi de seguir entrebancant la seua entrada a les Corts.

La meua pregunta per als d'Iniciativa és la següent: amb qui pactarien ells en el cas de que el resultat electoral fora: 8 regidors el PP, 4 el PSOE, 4 el Bloc i un Iniciativa? Segur que diuen que pactarien amb el PSOE i Bloc. I jo els preguntaria si això és així: Per què no heu fet els possibles per anar junts amb el Bloc que són els vostres aliats (almenys a tot el país) i així sumar i no restar?

Per als d'Iniciativa he de dir-los que m'han decebut. Tinc entés que el Bloc no sap res de vosaltres. Que no heu anat ni a presentar-vos ni tan sols a explicar perquè no heu volgut ni negociar una possible coalició, ni res de res. Què us passa? Esteu bojos, tontos o què? Què pretenu amb això: fer-li la ounyeta a EU, fotre als del Bloc i fer-li el llit al PP i drepés treure llesca? Possiblement siga això últim i crec no enganyar-me.