L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 16 de març del 2011

“La mancomunitat de la Valldigna és, en l’actualitat, un llast innecessari i, un clar abocador on anar assignant càrrecs a amics dels nostres governants” segons Esquerra de Tavernes





El passat dissabte dia 12 de Març , va tenir lloc uns dels que s’ha convertit en acte més representatiu en la commemoració de la diada de tots els valldignencs, la tradicional “Marxa amb torxes”. Entre el centenar d’assistents, cal destacar la presència de representants dels col·lectius d’Esquerra Republicana del País Valencià, com Joan Vicent Salavert, candidat a l’alcaldia de Tavernes, que destacava què “en actes com aquest es fa palesa la germanor existent entre els pobles que conformen la Valldigna”, i és què, ni la pluja va impedir que es realitzara aquesta tradició.

Com cada any el ventall de possibilitats lúdiques i festives destinades a la commemoració del dia fundacional, ha resultat ser del tot escàs, per això des del col·lectiu d’Esquerra, pensem que seria aconsellable que els organitzadors dels actes feren una autocrítica al voltant dels actes que s’organitzen, ja que una visió no massa profunda, deixa entreveure que  la població no sembla massa entusiasmada amb els que s’han vingut plantejant fins ara. Pot ser siga per la mala propaganda que se’n fa o, simplement, pel poc atractiu que tenen per al conjunt de ciutadans que es demostra amb la pobra participació a algun d’ells. Una diversificació de l’oferta i una potenciació d’actes amb bona acollida com son els concerts de grups autòctons serien un bon exemple de tasques a fer.

Resulta ser la Mancomunitat de la Valldigna l’encarregada de programar aquests actes, fet que constata què, els esforços per fer de la Mancomunitat una institució útil per al conjunt de ciutadans de la Valldigna, pareix que no donen els fruits que es podrien esperar i, cada vegada sembla més proper el dia en que es decidirà eliminar aquest organisme que no fa sinó arrossegar econòmicament als pobles que n’hi formen part. Des del col·lectiu d’ERTV, exigim que aquest organisme acompleixca efectivament amb els objectius per als quals va ser creada i no continue resultant més en l’actualitat un “llast innecessari i, un clar abocador on anar assignant càrrecs a amics dels nostres governants.”, ja què, aquesta institució, si es reorganitza i administra com és la nostra voluntat, pot ser un suport extraordinari en tots els aspectes que la ciutadania necessita.

A banda de millorar els actes referents al dia de la Valldigna, des del nostre col·lectiu considerem necessari que la Mancomunitat, entre molts altres aspectes, s’encarregue de potenciar el turisme de la zona. I és què, aquest ens hauria de ser el màxim estendard i representant de la marca turística “Valldigna” fomentant un turisme de cohesió i no individualitzat a cada poble, i és que, en paraules del mateix  Salavert, diplomat en Turisme per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, “la Valldigna té un enorme potencial turístic que no podem deixar que es desaprofite per una mala gestió, i menys, en els temps que corren”, a més ha remarcat la importància de “fugir del turisme exclusiu de sol i platja i demostrar als visitants que tenim molt més per oferir”.

En el fons sembla que, per als nostres governants, aquesta celebració, tant present en l’imaginari col·lectiu com a data fundacional de la nostra Valldigna i element de cohesió i de germanor entre els valldignencs, no resulta de prou transcendència donada la proximitat a les falles. És per això que, des d’Esquerra ,considerem necessari dotar al 15 de Març de la importància que se li ha negat i, demanem que siga inclosa com a festa local al calendari.

Siga com siga, i per molt que li pese a la classe dominant, des del nostre col·lectiu desitgem que hagueu passat un bon dia de la Valldigna i vos encoratgem a gaudir d’aquest dia amb tota la transcendència que es mereix.

- Remés per ERTV
-


7 comentaris:

silmin ha dit...

Carrecs? 2 tècnics temps complet
1 president,1 secretàri,1 interventor temps parcial.... quin carrec? vocals? ... o són altres que sense ocupar cap carrec oficial estan continuament endollant i marejant a tots els treballadors (sobretot contractas en estiu per netejar sendes). NO sé, podries preguntar als vostres companys de partit de simat,amb representació en la Manco perquè no s'ha parat a eixa persona que també rep subvencions en Simat de la mateixa persona que està com a representant en al Manco. S'ha conciliat alguna vegada les tasques realitzades i les factures presentades per les quals rep les subvencions? per a una volta que es parla...pum en el front...apaga el ventilador ...si vols en tinc per a tots i cadascú dels partits... ahh!, percert també te molts amiguets en l'ajuntament de tav, d'on també rep subvencions encara que les perdues patrimonials que ocasiona per negligència no li se tenen en compte. Ja teniu prou informació per entretindre-vos vosaltres mateixos.

silmin ha dit...

Tot i això, una opiniò més com la de qualsevol, per que no parega que sols faig que protestar sense aportar res.
Tal com està i les funcions de la manco personalment no m'agraden, per tant considere que tots i cadascú dels partits deurien de reunir-se i acordar si cal re-adreçar-la o finiquitar-la. Segons un pla estrategic comú o cadascú per la seua banda, totes les opinions són per a mi igualment vàlides.
Ara bé, a tenir en compte:
* Desfer la manco, perque hi ha gent incompetent que no pot pagar a l'ens el que li deu és, a més, una negligència.
* Practicament tots els partits de la Valldigna tenen algun representant i per tant quasi tots tenen veu. No pot ser que ERTV diga que NO i ER de simat diga que sí a la manco, aclariu-vos-hi. Que els representants parlen en veu dels partits dels tres pobles.
* Si hi ha cap problema amb en la gestió o alguna tasca cal denunciar-ho i explicitar qui és creu el responsable i no atacar a l'ens indiscriminadament. Justetament ara que venen eleccions, hipocresia.
* No es pot estar(no deuria)en contra de subvencionar alguna activitat des de la manco i el mateix grup apojar-la i fomentar-la desde l'ajuntament. Per example les activitats eclesiastiques...

Ara en clau electoralista:
* Quan es fan discursos electoralistes, no es pot ser tant tronc, és més rendible dir el partit a atacar per example el PP que te la presidència de la manco qeu no atacar a l'ens. Manual bàsic.
* No és pot atacar directament un ens que l'unic que fa es aportar benestar a la gent: revetlles(berbenes),voltes a peu, subvencions a esportistes, entitats culturals, "Taller d'ocupació", torxes, llibres, premis,... és evident que gasta i malbarata...evidentment, però la gent no li paga cap rebut a la manco i per tant no ho percep negativament, només veu avantatges (encara que la realitat siga un altra)

Anònim ha dit...

Ens falta més sentiment valldignenc!

Anònim ha dit...

Per a fer el que fa, La Mancomunitat de la Valldigna es pot eliminar i estalviariem diners tots.

silmin ha dit...

S'ho gastarien an altra xorrada pitjor, la qual cosa, no vol dir que la manco pague la pena. Ara, després de la piscina, no crec que tarden molt en tancar-la, Tavernes crec que ara necessitarà molts, molts... diners, abans vinguen les bofetades (apostem? jo diria 2 anys i mig des de l'apertura)

Anònim ha dit...

El resum de tot el que llegit es:

1-. Els politics de la valldigna son els que gestinonen les politiques locals de cada poble, no?

2-. Nosalstres som els qui lliurement elegims als partits per que ens representen, no?

3-. Els politics locals son els que anomenen als gestors de la mancomunitat i per tant els qui els fiscaliçen, no?

Per tant si la mancomunitat no funciona com deu es culpa NOSTRA per posar endavant de cada partit a gent que per no saber no sap ni nigarse les sabates, ni gestionar ni res de res si cobraren per els resultats del que gestionen, a vore de que viurien.

Per cert espere que publiqueu el meu misatge, ja hi han hagut alguns que no han aparegut per gracia de ...

La Cotorra de la Vall ha dit...

"Per cert espere que publiqueu el meu misatge, ja hi han hagut alguns que no han aparegut per gracia de ..."

Doncs, no sabem per gràcia de què. Igualment no els has enviat bé i no ens han arribat. A no ser que foren algun dels pocs que són impublicables per entrar en temes personals.