L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 9 de març del 2011

Josep Fernández i l'equip de Bolomor elegit com a premi "Amic de la Valldigna 2011"


 L'equip científic que du a cap les excavacions sistemàtiques a la Cova de Bolomor de Tavernes, dirigit per Josep Fernandez des de fa 20 anys, ha estat elegit com "Amic de la Valldigna 2011". 

La proposta efectuada pels col·lectius del Bloc de la Valldigna va tindre un ample recolzament dels membres que formen la Mancomunitat de la Valldigna, entitat que atorga aquesta distinció que vol premiar la tasca feta per alguna persona o col·lectiu en haverse distingit en la defensa i difusió dels valors culturals, patrimonials o humans de la comarca.

La mancomunitat va premiar, dins de la secció Premis d'Investigació, la proposta de treball que porta com a nom "La Valldigna, recerca d'una eixida del territori" presentat per Juan Bautista Tormo Flores, Vicente Oller Bertomeu i Vicente Oller Vives, amb una dotació de 6.000 euros com ajuda a la redacció del treball.

La professora Encarna Sansaloni, de Tavernes, és el segon premi i 3000 euros pel treball que porta com a títol "El tramway Carcaixent-Gandia-Denia de tracció animal 1864-1881 i la seua transformació a vapor 1881-1969. Repercusió econòmica i social a la Valldigna".

La nostra enhorabona als guanyadors.

- Fotografia: Josep Fernández, director de les excavacions
-

1 comentari:

M. Joan ha dit...

Enhorabona a Josep Fernández, una persona que primer en les exploracions de coves de la Valldigna i fent submarinisme en alguns casos per explorar, com en el Clot de la Font, i després en els treballs de Bolomor ha donat tota una vida de dedicació a la Valldigna. I amb ell, enhorabona a Pablo i Ruth, els dos principals col·laboradors.

I treball fet sense ajudes de cap tipus des de la Valldigna o Tavernes, ni sense reconeixer-li ningú públicament mai res, excepció d'aquesta distinció que li fa la Mancomunitat a proposta del Bloc.

Sort que almenys hiha hagut al final prou consens i no han votat la resta de grups en contra, perquè com a demostratiu de l'interés que s'ha tingut ¿quants anys fa des què un responsable municipal de la Valldigna o el seu equip han pujat a la cova per interessar-s'hi?

El dia que Bolomor siga declarat Patrimoni de la Humanitat (que tot arribarà) vindran les lloances i homenatges.

Ah, perquè tot se sàpiga, com a investigador i director de Bolomor ni ell ni l'equip cobren. La subvenció de Diputació es dedica a la compra de material per excavar, algun és delicat per ser electrònic, el menjar de l'equip i el lloguer dels pisos durant el mes a l'any que dediquen als treballs la cova.