L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 23 de març del 2011

El departament de Corda de la SIUM de Tavernes interpreta als clàssics




La música de diferents èpoques de la història centrarà l’audició que hui dimecres, 23 de març, a partir de les 19:30 hores en la sala d’audicions de l’Escola de Música Mestre Arnau, protagonitzaran les i els alumnes del departament de corda de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna  que dirigeixen les germanes Mazarrota.

L’audició servirà com a prèvia a l’activitat que sota el títol de Racons Musicals, tindrà lloc durant el matí del diumenge, 3 d’abril, en la què diferents grups instrumentals interpretaran diverses peces en racons del nucli urbà de Tavernes, tot amanit i ambientat amb certs tocs de la moda d’eixos moments.

Racons Musicals respon a una iniciativa de les responsables del departament de Corda de la SIUM amb la pretensió d’apropar al gran públic, i en especial als més menuts, els instruments de corda que encara segueixen sent els germans pobres de la música al País Valencià on els instruments de vent i percussió s’emporten la gran llesca del pastís i són els preferits dels estudiants de música.

“Habitualment els nous educands se decanten sempre per aprendre instruments de vent, fusta o metall i de percussió, amb els què es formen les bandes què tots coneixem, mentre que la corda continua sent la gran desconeguda per al gran públic. La majoria veu com molt llunyans els instruments de corda i pensa que se reserven sols per a les grans orquestres què eixen a la televisió. Per això volem eixir al carrer i apropar els instruments de corda a tots els veïns, inclòs a aquells què mai han assistit a una audició o concert”, manifestava Bernarda Mazarrota, directora de la Jove Orquestra de la SIUM.

Fotografia: La Jove Orquestra de la SIUM amb les responsables a les dues vores.
-

2 comentaris:

tal com sona ha dit...

Hola Cotorra i cotorres i cotorros d'aquest blog.

Sóc pare d'una de les xiquetes que estudien al departament de corda de la SIUM què, com la resta, ha d'intervindre en l'audició a l'aire lliure que diferents grups ha de protagonitzar el diumenge, 3 d'abril.

En l'audició d'ahir dimecres vaig poder sentir els comentaris d'unes mares que es queixaven, en veu baixa, de que havien sentit dir que això estava patrocinat per l'Ajuntament i es preguntàven en què consistia eixe patrocini ja que, i d'això puc donar fe, els diners que ha costat adquirir les perruques blanques, els mocadors i munyiqueres també blanques, han estat aportats pels pares de cadascun/a d'élls/es. En concret i inicialment ens ha costat 15,00 euros. No sé si encara haurem de pagar més.

He fet aquest comentari perquè sospite que eixes dones tenien raó en dir que han sentit això. En el cas que així siga, no em semblaria massa correcte i caldria fer-ho saber al poble. No és lícit sols per posar-se medalles de cara a les eleccions.

La Cotorra de la Vall ha dit...

T'agraïm l'aclariment.

I a cadascú el que li correspon.

Nosaltres per la nostra part mirem que és una iniciativa molt bona i que pot aportar un gra més de cultura al nostre poble. Esperem que eixe gra-llavor cresca i florisca en pròximes edicions.
Enhorabona a tots, mestres i alumnes.