L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 9 de març del 2011

Al voltant del Dia de la Dona

 
El 8 de març és el dia què, internacionalment, reconeix la lluita de les dones per la seua participació, en condicions d'igualtat amb l'home, en la societat i en el seu desenvolupament íntegre com a persones.

Encara que històricament no estiga clar, tradicionalment s'ha dit que el 8 de març de 1808 va ser el dia en què més d'un centenar de treballadores es van tancar en una factoria exigint millores en les seues condicions laborals, i van morir assassinades.
Fa més d'un segle d'aquell tràgic succés, un simbol de la lluita de la dona pel seu drets, I les celebracions són moltes i diverses i cadascú les feia " a la seua".

El president de la Diputació de València i del PP, Alfonso Rus, ho aprofitava per a reivindicar un simbolisme tradicionalment relacionat amb la dona: la cuina. I Rus, sempre tan ocurrent, feia coincidir la lectura del manifest de la Diputació amb el lliurament de premis d'un concurs de cuina i la presentació d'un llibre de receptes. 

Com a resposta del destrellat, la diputada socialista en la corporació provincial de València, Elena Laguna, assegurava ahir que “feia la sensació que se supedita el paper de la dona exclusivament a la cuina”.

I per acabar el dia, la Diputació portava a les dones a la Plaça de Bous, encara que ho justificava dient que era una decisió unilateral de la concessionària.
 I tot no acaba ací: el mateix Rus,  posava de manifest en el concurs de receptes que "l'home no pinta gens en la cuina", i mostrava el seu agraïment a les delegades de Tyrius, associació provincial de mestresses de casa, vinculada al PP des que Eduardo Zaplana contractara com a assessora a la presidenta Asunción Francés (encara és assessora de Presidència). Com a gran èxit aconseguit: el dret de pesca de les dones en El Palmar. Però això era en 1999 i eren altres temps. Des d'aleshores l'associació vinculada totalment al PP només ofereix xarrades amb títols tan suggeridors com a 'Drets de la Dona en el Matrimoni' o 'Dona, pilar bàsic de la família', o la que va tindre lloc ací a la Casa de la Cultura, convertida per l'orador en un miting anti govern d'Espanya en plena efervescència i d'oposició del PP a la nova llei de l'avort.

La relació entre dona i cuina del Dia de la Dona complementa l'anunci fet per la Diputació i l'empresa concessionària de la plaça de bous: les falleres que acudisquen a la plaça amb vestit regional o bé amb la brusa i els monyos els dies 15 i 20 de març, accediran gratis. Els homes que vagenn amb brusa rebran un descompte del 5%. Com assegurava ahir la diputada socialista “a voltes, el subconscient traeix al PP”.

-Fotografia: Rus ahir en els "actes"? del Dia de la Dona