L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.241
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES:
68.216

dimarts, 13 de desembre de 2016

L'ajuntament instal·la plaques solars en el llac de la Goleta


L’Ajuntament de Tavernes ha instal·lat plaques solars en el Parc del llac de la Goleta. S'han ubicat a una pèrgola, de manera que s’ha implantat energia sostenible per a moure les bombes del llac i així funcionen de forma autònoma sense electricitat.

L'Ajuntament ha destinat 95.000 euros del Pla Provincial d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València per a millorar la qualitat ambiental del llac. L’objectiu del projecte ha estat dur a terme les activitats necessàries per a naturalitzar el llac de la platja de Tavernes i millorar la qualitat ambiental de l’estany.

Això s’ha aconseguit fent recircular l’aigua, cosa que evita la falta d’oxigen en l’aigua i en els sediments, fa augmentar la transparència de l’aigua i disminueix els nutrients de l’aigua i dels sediments. Al capdavall s’assoleix l’equilibri ecològic de l’estany.

L’última de les actuacions ha sigut instal·lar la pèrgola amb plaques solars, amb les quals es mouen les bombes del llac. En el projecte de naturalització, a més, s’han fet altres accions, com ara la construcció de biofiltres; s’han col·locat uns filtres verds que de manera natural van netejant l’aigua i oxigenant-la, fent-la circular mitjançant les bombes.

El projecte es complementarà amb el seguiment de l’evolució de l’estat de les aigües, cosa que es farà de manera periòdica. A banda, en el pressupost de 2017 l’Ajuntament ha previst una partida de 10.000 euros per a millorar la recepció de les aigües pluvials i pal·liar l’entrada de matèria orgànica i brutícia, que desestabilitza el sistema ecològic de l’estany.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tenim un equip municipal que es preoxupa pel poble. Seguiu així.