L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.698
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:3.512

dimecres, 28 de desembre del 2022

La Conselleria de l'Habitatge i la Mancomunitat informaran a la ciutadania de la Safor-Valldigna sobre tràmits d'habitatge i rehabilitació

 

El conseller de l'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i la presidenta de la Mancomunitat de la Safor, Assumpta Domínguez, a la qual pertany Tavernes, han signat un conveni per a la posada en marxa d'una oficina, amb servei de finestreta única, per a informar els ciutadans de la Safor-Valldigna en matèria d'habitatge, rehabilitació i regeneració urbana.

L'oficina a instal·lar a Gandia es preveu que tinga els serveis itinerants, amb una atenció més personalitzada a Oliva i Tavernes, estarà integrada en la xarxa Xaloc i la seua posada en marxa implica una inversió prop del mig milió d’euros.

El regidor responsable d’Obres i Urbanisme de Tavernes, Josep Llàcer, de Compromís, a qui hem preguntat la valoració sobre aquesta oficina, considera l'anunci com a positiu, més encara pel caràcter itinerant. “Això suposarà que podrem prestar major atenció als veïns vallers sobretot respecte a l'obtenció d’ajudes per a rehabilitació d'habitatges dins de les polítiques que s'establisquen a nivell autonòmic i serà d'ajuda al propi Ajuntament per a resoldre problemes és desenvolupar actuals i futurs programes urbanístics”.

El regidor Llàcer ha remarcat que els ciutadans gaudiran d'un millor accés als recursos necessaris per als tràmites relacionats amb el seu habitatge i rehabilitació, però també a nivell municipal els ajuntaments es beneficiaran perquè podran gestionar l'assessorament per a obtenir ajudes, informació i tramitació dels projectos i programes posats en marxa des de les localitats. 
 
Assistents a l'acte

L'acte ha comptat amb la presència del director general de Coordinació de la Vicepresidència Segona, Marc Aparisi, les alcaldesses de Miramar, Pilar Peiró; d'Oliva, Yolanda Balaguer; de Palma de Gandia, Maria Trinidad Miñana, dels alcaldes de Vilallonga, Román Garrigós; de Simat de la Valldigna, Victor Mansanet; de Ròtova, Jordi Puig i de Castellonet de la Conquesta, Juan Espinosa.

La web de la Conselleria de l'Habitatge indica que Xarxa Xaloc “abraça organismes col·laboradors de la Generalitat per oferir a totes els persones del País Valencià un servei integral de gestió, informació, mediació social i assessorament en matèria d‟habitatge, rehabilitació d‟edificis i regeneració urbana” .

El Decret del Consell 199/2021, indica que la inversió de 494.725 euros, es reparteix i enguany serà de 19.789 euros i per als dos següents, 2023 i 2024, la mateixa quantitat 237.468,25 euros. El conveni finalitza la seua validesa el 31 de desembre de 2024. 

Elaboració pròpia a partir de la nota de premsa del web de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica