L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.104
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 37.433

dijous, 15 de desembre del 2022

La projecció ahir del curtmetratge "Dónde estabas tú?", sobre la violència de gènere, va gaudir d'una gran acceptació


L'alumnat dels centres educatius vallers va participar ahir pel matí, a la Casa de la Cultura, en la projecció del curtmetratge d'animació "Dónde estabas tú?" de la cineasta valenciana María Trénor. La activitat estava programada des de la regidoria d'Igualtat i Dona i va servir als assistents per conéixer quina és la situació que viuen tres dones, víctimes de violència de gènere, de països tan diversos i allunyats com són Espanya, Moçambic i Filipines. La projecció tenia com a valor afegit ajudar els adolescents  a detectar de seguida una potencial situació de maltractament i rebutjar-la. 

 Per elaborar el curtmetratge, la cineasta va viatjar per a documentar-se i realitzar més de vint entrevistes en persona acompanyada d'una experta en violència de gènere que ha donat com a resultat una colpidora història real de les tres dones, totes tres afectades per la violència de gènere per part de les seues parelles. 

El curtmetratge  "On estaves tu?" ens interpel·la directament per a fer-nos reflexionar davant la realitat transversal i universal que és la violència contra les dones. Son violències quotidianes, subtils o brutals, però totes terribles i contades en diferents idiomes i des de països diferents, on el rigor del testimoni reial s'acompanya de la força visual de l'animació. 

Són també històries que revelen una trista realitat que ocorre a tot arreu - una primera història en el mateix Cabanyal de València- sempre que hi haja un home violent i una dona indefensa i sempre amb uns elements comuns,  perquè el masclisme tendeix a repetir-se amb l'aparició de tres comuns: la gelosia, el sentiment de pertinença, l'abús, la degradació i la violència verbal i física.

Si pel matí les dues sessions de projecció estaven dedicades a l'alumnat valler, la sessió de la vesprada va ser oberta a tota la ciutadania, i en acabar va haver  un debat amb la participació de les professionals de l'Associació Alanna sobre el rerefons i el missatge del curtmetratge.