L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dilluns, 19 de desembre del 2022

El cor "Quinze de Març" i la "Coral Marinyén" participaren ahir en la dessetena edició de "Nadal al Carrer" celebrat a València


 
El cor de cambra "Quinze de Març" i la "Coral Marinyén" varen ahir participar en la dessetena  edició de "Nadal al Carrer" una iniciativa de la Federació de Cors valenciana (FECOCOVA) que ha reunit 27 corals de diferents punts de la geografia del País Valencià per interpretar simultàniament nadales en sis punts escollits de la ciutat de València.

FECOCOVA ha assenyalat respecte al "Nadal al Carrer" que "és una bona oportunitat per acostar la música i la riquesa cultural de la nostra terra a tota la ciutadania i així conega la valuosa varietat en música coral amb la qual comptem, mentre gaudeix de nadales i de l'ambient nadalenc".  La federació compta actualment amb 210 cors federats en tot el País Valencià.

"Nadal al carrer" va ser organitzada per primera vegada l'any 2005 i només ha deixat de celebrar-s'hi el 2020 per la situació existent de pandèmia. Inicialment el concert es realitzava en la Catedral, però posteriorment es va traure al carrer perquè fora un major nombre de persones els que pogueren gaudir del cant i les nadales en un moment tan especial com el Nadal.

 

 

Sis punts de celebració dels concerts

Les dues formacions corals valleres "Quinze de Març" i "Marinyén" actuaren en el pati del Palau de la Generalitat i ho feren al costat de les corals de la E.O.I. València, Coral Increcendo València, Veus per Benín (Àfrica Occidental)  i Coral Gallarda EC Veus Ajuntes de Quart de Poblet (València).

Els altres llocs de València, cadascun amb els seus cors, foren el Palau de la Diputació, a la plaça de Manises;  el Palau L’Iber Soldadets de Plom, situat al carrer Cavallers; el Palau dels Català de Valeriola del carrer Nules, el palau de l'Almirall del carrer Palau i l'emblemàtica Porta dels Apòstols de la catedral de València situada en la Plaça de la Verge. En total,  27 cors participants i sobre els 700 cantors i cantores, segons l'organització.

Totes les actuacions es van realitzar a la mateixa hora, les 17'45 de la vesprada per tal de reunir-se totes després a la plaça de la Verge on va tindre lloc el cant comú: “Adeste Fideles” i “Nit de Pau” dirigides respectivament per Jorge Antonio Gago Alabau i Enric Moltó Romero. En finalitzar, el cor de FECOCOVA va oferir un concert a l'església de Sant Esteve.

Elaboració pròpia