“Ca Saoret” i “Ca Angel” arriben a la final després d’una selecció feta per milers d’esmorzadors particulars que els l’han votat, als vallers i els altres 8, d’una proposta inicial on hi havia més de 300 establiments. El guanyador obtindrà el premi al “millor entrepà Quart de Poblet” i “Cacau d’Or.”
Els entrepans finalistes |
La cultura de l’esmorzaret, duta a la seua més alta cota, per aquests 10 establiments on és un honor trobar-nos a dos llocs vallers de tanta tradició en l’esmorzar, i que de segur van a deixar el pavelló de Tavernes ben alt.
L’esmorzaret, com la nostra paella, un símbol ben democràtic i igualitari. En el cas de la paella tots iguals, menjant del “caldero”, i en el cas de l’esmorzar, a la mateix taula pots trobar-te en animada conversa des de les fortunes més grans, fins al “currante” de vuit hores diàries, a persones que poden estar molt allunyades per ideologia però que les uneix l’esmorzar, tots empassant-se els deliciosos entrepans a mos rodó.
Ca Sauret |
La proposta de “Ca Saoret” combinava tradició i modernitat: abadejo amb tempera al curri i titaina del Cabanyal amb tonyina de sorra, tot acompanyat de pebrets de Padrón “al ajillo” (ja se sap això dels prebrets de Padrón: uns piquen i els altres no...)
La proposta de “Ca Àngel” és hamburguesa de cérvol, formatge Cheddar, ou, pebrets “del piquillo” amb salsa barbacoa i ranxera. Un entrepà que Ca Àngel ha batejat amb el nom de “Rei Lleó”.
Ca Àngel |
Ara a esperar, fins el dia 27 de novembre, dia en que s’anunciarà el guanyador del concurs al millor entrepà “Quart de Poblet” i "Cacau d'Or". Cal indicar que el títol del concurs “Quart de Poblet” fa referència a la localitat on es fabrica la cervesa Amstel, que patrocina el concurs.
Per cert, els vallers participaven quasi com a casa, en un espai molt amical històricament. No hem d’oblidar que el nostre rei Jaume II el Just, fundador de Valldigna, va confirmar el 1295, la donació del castell i del lloc de Quart al monestir cistercenc de Poblet.
Sort als nostres participants!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada