L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dilluns, 15 de novembre del 2021

El Centre Internacional de Música Medieval celebra el 800 aniversari d'Alfonso X el Sabio amb unes jornades d'història i música al monestir.

 

El Centre Internacional de Música Medieval (CIMM), en col·laboració amb el Grup HARCA organitzen per als pròxims dies 26 i 27 de novembre al Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna unes jornades d’història i un concert de música medieval en commemoració del 800 aniversari del naixement del rei castellà Alfons X el Savi.

Aquest rei de la Corona de Castella, a més de continuar la tasca reconqueridora, va ser legislador i impulsor de la cultura a l’Edat Mitjana. La seua obra musical "Cantigues de Santa Maria", escrites en gallec i en notació musical en la cort del rei al voltant de 1270, són una de les col·leccions de cançó monofònica més importants de tot l’Occident. Són més de 400 composicions que inclouen representacions en els manuscrits i això permet conéixer la música medieval.

 

 

Divendres dia 26:

- Presentació de les jornades pel grup HARCA

- Rafael Narbona, catedràtic d'Història Medieval de la Universitat de València, que exposarà el context històric de les Corones de Castella i d’Aragó durant el segle XIII, 

- Laura Fernández, professora d'Història de l'Art de la Universidad Complutense de Madrid, tractarà la importància de la música en el projecte cultural alfonsí.

Dissabte dia 27: 

- Stefano Cingolani, investigador del projecte europeu MiMus, parlarà del món de la música en aquella època. 

- Manuel Pedro Ferreira, catedràtic d'Història de la Música de la Universidade Nova de Lisboa, mostrarà noves i inèdites interpretacions sobre el paper del rei Alfons com a trobador.

- L’Ensemble Alfonsí de Jota Martínez oferirà una proposta d’arqueologia musical en directe gràcies a un concert en què es reproduiran instruments i composicions medievals. 

L’entrada serà lliure fins a completar l’aforament, fixat en 150 persones.