divendres, 19 de novembre del 2021

"Ca Saoret" i "Ca Àngel" finalistes del concurs "Cacau d'Or" al millor entrepà de l'esmorzar valencià


Els restaurants “Ca Saoret” i “Ca Àngel” de Tavernes estan entre els 10 finalistes de la competició-concurs organitzada per Amstel, que cerca el millor entrepà del típic esmorzar valencià. La final es va celebrar el passat dijous amb un jurat presidit per Ricard Camarena (quasi res porta el diari...) i format per Rafa Sánchez (mestre cerveser d’Amstel), Salvador Pla (pastisseria Monpla i pastisser mundial del 2018), Paco Alonso (Paco a la naranja) i Cruz Martínez (nutricionista i coordinadora de la clínica Universitaria de Nutrició, Activitat física i fisioterapia de la Fundació Lluís Alcanyís-Universitat de València).

 “Ca Saoret” i “Ca Angel” arriben a la final després d’una selecció feta per milers d’esmorzadors particulars que els l’han votat, als  vallers i els altres 8, d’una proposta inicial on hi havia més de 300 establiments. El guanyador obtindrà el premi al “millor entrepà Quart de Poblet” i “Cacau d’Or.”

Els entrepans finalistes

La cultura de l’esmorzaret, duta a la seua més alta cota, per aquests 10 establiments on és un honor trobar-nos a dos llocs vallers de tanta tradició en l’esmorzar, i que de segur van a deixar el pavelló de Tavernes ben alt.

 L’esmorzaret, com la nostra paella, un símbol ben democràtic i igualitari. En el cas de la paella tots iguals, menjant del “caldero”, i en el cas de l’esmorzar, a la mateix taula pots trobar-te en animada conversa des de les fortunes més grans, fins al “currante” de vuit hores diàries, a persones que poden estar molt allunyades per ideologia però que les uneix l’esmorzar, tots empassant-se els deliciosos entrepans a mos rodó. 

 


Ca Sauret

La proposta de “Ca Saoret” combinava tradició i modernitat: abadejo amb tempera al curri i titaina del Cabanyal amb tonyina de sorra, tot acompanyat de pebrets de Padrón “al ajillo” (ja se sap això dels prebrets de Padrón: uns piquen i els altres no...)

 La proposta de “Ca Àngel” és hamburguesa de cérvol, formatge Cheddar, ou, pebrets “del piquillo” amb salsa barbacoa i ranxera. Un entrepà que Ca Àngel ha batejat amb el nom de “Rei Lleó”.

 


Ca Àngel
 

Ara a esperar, fins el dia 27 de novembre, dia en que s’anunciarà el guanyador del concurs al millor entrepà “Quart de Poblet” i "Cacau d'Or". Cal indicar que el títol del concurs “Quart de Poblet” fa referència a la localitat on es fabrica la cervesa Amstel, que patrocina el concurs.

 Per cert, els vallers participaven quasi com a casa, en un espai molt amical històricament. No hem d’oblidar que el nostre rei Jaume II el Just, fundador de Valldigna, va confirmar el 1295, la donació del castell i del lloc de Quart al monestir cistercenc de Poblet.

 Sort als nostres participants!!!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.