L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.283
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:7.625

dijous, 5 de novembre del 2020

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Novament manipulacions i falsedat de xifres, senyora portaveu del PP?


El plenari del dilluns ens demostrava quan fàcil és per a la portaveu del PP dir xifres i usar arguments inexactes, encara que no tinguen res a vore amb la moció que es debatia, per lloar la gestió del seu partit, del qual va oferir una situació sanitària com si fos el paradís quan tots tenim ben present que va passar en la Sanitat (també en Educació) fins el 2015.
 
Les xifres que ella va manifestar en el ple són:
 
- El govern valencià del PP tenia 69.700 sanitaris. (FALS)
- El Govern del Botànic destrueix llocs de treball i té 50.555 sanitaris. (FALS)
 
I afirmava que el seu partit dedicava més diners a Sanitat que el Govern del Botànic. Això també és FALS:
 
- 2015. Últim pressupost del PP: es destinen 5.480 milions: 1.111 € per càpita. 
- 2020. El govern del Botànic destina 6.765 milions: 1.400€ per càpita

La llengua no té os, diguem a Tavernes. I amb les xifres que va dir no sabem que pretenia ni a qui volia enganyar, més quan tots coneixem les brutals retallades dels governs del PP en sanitat i en educació. I més, quan es pot comprovar que eixes dades són discutibles, per no dir d'eixida que no són vertaderes ni reals. ¿Més manipulacions i falsedats, senyora portaveu del PP?

Anem a pams i ho veiem. El Butlletí Estadístic del Personal al Servei de les Administracions Públiques en un estudi afirma textualment que el govern del PP en la Generalitat va desmantellar la sanitat i serveis públics valencians per afavorir la Sanitat Privada.

- Gener del 2012: Camps deixa la presidència amb 54.059 empleats públics sanitaris.
- Any 2015: el PP perd les eleccions i la Generalitat. Deixa 44.060 professionals.  
- Entre 2011 i 2015, amb Alberto Fabra de president, es van perdre 10.000 sanitaris.

El govern d'Alberto Fabra en la Generalitat va reduir el 19% de la plantilla de la sanitat pública valenciana en 4 anys. Les dades de la portaveu del PP i la situació idílica, quasi perfecta que va explicar de la Sanitat amb el seu partit, no s'acosten a les que afirma el Butlletí Estadístic. ¿Qui menteix i enganya, senyora portaveu? Nosaltres ho tenim molt clar.

La publicació va més enllà. Explica com el govern del PP de Rajoy va reduir 50.000 funcionaris en educació i 15.000 en Sanitat a tota Espanya. I el que és més greu: d'eixos 15.000 sanitaris totals espanyols, 10.000 eren valencians. El govern d'Alberto Fabra va reduir dos de cada tres llocs de treball de la sanitat publica espanyola.

També podem consultar les dades de l'INE, organisme oficial:

 

Comprovem com a finals dels 2019 els sanitaris (metges més infermers) eren 55.890, i el Govern del Botànic havia capgirat la destrossa dels 44.060 sanitaris que va deixar el PP en el 2015. . Ens podem preguntar si va dir la veritat en plenari. La resposta vosaltres mateixos.

L'únic interés demostrat pel PP va ser potenciar la Sanitat Privada. Ho deixa clar la Comissió Europea quan multa a Espanya amb 19 milions (que vam pagar els valencians) per manipular i falsejar les estadístiques de dèficit públic i deute sanitari valencià. (Estudi de la  Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública (2015).
 
La Comissió Europea confirmava la manipulació del govern valencià del PP durant 20 anys de les estadístiques oficials. Objectiu: ocultar el dèficit real dels hospitals d'Alzira, Torrevieja, Dénia, Manises i Elx i del servei de Ressonància  Magnètica, tot amb gestió privatitzada pels governs del PP.
 

I això es feia traslladant a futurs exercicis econòmics les despeses de l'atenció sanitària. Uns exemples: en el pressupost del 2007 es va relegar el pagament de quasi 4.000 mil milions d'euros al 2.015 i el 2008 es traslladava a futurs governs pagaments de més de 6.500 milions d'euros.

El PP valencià ocultava els enormes sobrecostos a pagar a les empreses privades que gestionaven els hospitals esmentats. I no ho diguem nosaltres, sinó l'estudi publicat per la  Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública.

El paradís sanitari que ens va voler fer creure en el ple...¡ensorrat com un castell de cartes!. Si tot el món és conscient i sap que, en Sanitat i en Educació, encara patim els retalls dels anys de govern del PP... ¿per què eixes ganes d'enganyar-nos i no dir-nos la veritat, senyora portaveu del PP?