El punt de l'ordre del dia va suscitar diverses intervencions, que no podem considerar-les debat des del moment que la dreta local es va dedicar als retrets al govern municipal del tipus si era o no convenient la moció en temps de pandèmia, si suposarà un maldecap el canvi de les adreces en correus, rebuts, domiciliacions bancàries o si no era ara l'hora més adient per a fer mocions de calat polític.Una total incongruència perquè al ple, entre altres coses, es va a fer política.
No obstant, cal remarcar que més cridaner va ser que cap dels dos partits de la dreta dedicaren una sola paraula en defensa al rei emèrit, figura central sobre la qual girava la moció. Cap paraula de reconeixement, cap paraula en defensa de la seua figura o el seu llegat. Simplement van dir que el rei no havia estat condemnat, cosa ben evident i més si la Constitució no li aplica allò de tots els espanyols som iguals davant la llei. L'abstenció del PP, sense comentaris. Els seus votants ja n'opinaran.
Explicava que les indagacions centrades en dues fundacions
(Lucum i Zagatka) amb diversos comptes bancaris, amb comptes bancaris a Suïssa i
dipòsits de 64,8 milions d'euros (100 milions de dòlars) provinents de la casa
reial saudita. I també les investigacions realitzades sobre
la destinació dels diners i que han estat motiu de molts articles en premsa, fins arribar a la fugida del rei
emèrit als Emirats Àrabs el passat mes d’agost, on s’indica “que ha provocat un
alt grau d’indignació alhora que ha degradat definitivament la imatge del
monarca i de la casa reial".
Anna Bellver remarcava que “tots aquests actes i informacions, amagades durant anys a la ciutadania, atempten contra els més elementals principis ètics. L'existència d'un règim de monarquia parlamentària no pot comportar l'existència de zones d'impunitat contràries al principi d'igualtat que consagra l'article 14 de la Constitució”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada