L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.283
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:7.625

divendres, 19 de juny del 2020

PLENARI DE JUN 2020: El consistori reclama actuacions urgents en la platges i rebutja una esmena dels populars.

Els partits de l’Ajuntament de Tavernes, per unanimitat, van aprovar la moció conjunta (fotografia superior) per la qual demanen al  Ministeri  per a la Transició  Ecològica “ que de manera urgent execute les obres de regeneració i recuperació de les platges de Tavernes, contemplades a l'Informe Tècnic del CEDEX (Centre d'Estudis i Experimentació d'Obres Públiques).

Tot i que la moció es presentava com a “proposta conjunta de tots els partits”, el PP va presentar una esmena que va suscitar un debat,  on la portaveu popular apel·lava a la unió de tots per aprovar-la, i era capaç d’afirmar que sempre havien estat al costat del govern mentre mostrava el seu content perquè Compromís decidirá ara no anar a soles.

Juliol 2016: Concentració a València reclamant una platja de la Goleta digna

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, mostrava la seua sorpresa per eixes paraules mentre recordava que els darrers 8 anys, el govern de Compromís no havia rebut mai cap recolzament del PP, no havien presentat mai cap proposta en el plenari, no havien vist mai cap article de defensa de les gestions del govern de Tavernes, no havien recolzat ni estat presents en la concentració convocada per l’Ajuntament davant Delegació de Govern i que, mentre el grup de Compromís presentava en el Congrés propostes d’incloure les millores de la Goleta en els Pressupostos de l’Estat, els diputats del PP, inclosos els valencians, la votaven en contra.

El regidor de Compromís indicava que va ser després de que Rajoy deixara de ser president del govern, en el 2018, quan el PP valler va iniciar el camí d’exigir actuacions. “Esperem que si de nou tornen a manar els seus, seguesquen amb les peticions” concloïa Llàcer.

 

Josep Llàcer en referència a l’esmena presentada pel PP a la moció conjunta, va recordar que el govern municipal de l’Ajuntament ja havia demanat a Costes la reparació dels efectes del temporal.  El responsable d’Urbanisme local va remarcar que tot el que s’estava demanant ja s’havia dut a cap, que després del temporal els serveis tècnics ja havien emés els sinformes adients i es van tramitar com calia, amb la valoració dels danys en  infraestructures litorals i en el casc urbà i tot es va presentar a la Delegació de Govern i Àrea de Protecció Civil.

“Tot el que demana ja s’ha fet. S’ha presentat en temps i forma seguint les directrius del BOE. Reclamem, però que els veïns sàpiguen que després del temporal eixa faena ja es va fer, i seguint la normativa” concloïa Llácer la seua intervenció, que podeu escoltar:

 

Finalment, l’esmena del PP a un text que ja venia consensuat, va ser rebutjada amb els vots en contra de Compromís, PSOE, Cs i l'abstenció de l'Esquerra. La moció original conjunta s’aprovava per unanimitat, moment que arreplega la fotografia superior.