L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.104
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 37.433

dimarts, 30 de juny del 2020

La Prehistòria a la Valldigna reviu el 31 de juliol i 1 d'agost amb la represa de les activitats culturals al jaciment


La "nova normalitat" ens ha dut poder reiniciar activitats culturals que estaven ajornades per la pandèmia, cas de les visites i tallers al Parc Arqueològic del jaciment de Bolomor, un dels més importants del  paleolític a Europa, i que reprén les activitats el dia 31 de juliol i 1 d'agost.

La regidora de Turisme, Anna Bellver, ens ha explicat que "les activitat tenen com a intenció impulsar el jaciment i fer visibilitat. És com un tret d'eixida per fer notar que es reprenen les activitats i les visites a la cova".

La regidora de Compromís ha remarcat que "donada la importància i la magnitud del jaciment a nivell europeu, cal impulsar les activitats per tal de promoure un turisme cultural i de qualitat a la nostra ciutat"

La cova del Bolomor  és un jaciment arqueològic situat a 2 km al sud-est de Tavernes i des de fa 30 anys l'equip d'excavació i investigació que dirigeix Josep Fernández ha proporcionat abundants materials prehistòrics, com ara restes lítiques, òssies, estructures de combustió i fòssils d’homínids. També s’hi ha documentat un excepcional i únic registre prehistòric sobre la utilització de fogueres al llarg de 250.000 anys, evidències de foc controlat que se situen entre les més antigues d’Europa.

La cova del Bolomor representa una fita de primera magnitud en la costa del Mediterrani per a descobrir els orígens i les característiques del poblament paleolític europeu, les formes de vida dels neandertals i d’altres homínids que els precediren.

Durant els dies 31 de juliol i 1 d'agost, al Parc Arqueològic Bolomor, es podrà gaudir de diferents activitats i demostracions al voltant de la tecnologia paleolítica, l'evolució humana i tècniques de producció de foc. Les activitats compten amb la col·laboració  de l'Associació Cultural Bolomor.

Al cartell hi ha els telèfons per a demanar plaça per a les activitats.