L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

dijous, 13 de febrer del 2020

RECORDA: Inscripcions a l'autobús per anar demà a la manifestació a València en la Cambra Agrària (Plaça Major)


L'Ajuntament de Tavernes ha fet palés el seu recolzament a la manifestació convocada a València demà divendres a partir de les 10 del matí i facilita un autobús gratuït per anar-hi.

Els veïns/veïnes que desitgen expressar el seu suport a la defensa del camp valencià acudint a la manifestació, poden inscriure's a efectes de saber les places de l'autobús en les oficines de la Cambra Agrària de la Plaça Major.


Eixida: 8'15 del matí (es recomana estar a les 8)
Lloc: Bar Avenida en la carretera

La concentració tindrà lloc a partir de les 10.00 hores a la Plaça de Sant Agustí. Està previst que la capçalera de la manifestació comenci a moure a les 11.00 hores, baixant pels carrers Xàtiva, Colón i Navarro Reverter, fins arribar a la Plaça d’Amèrica, on tindrà lloc l’acte de tancament de la convocatòria. Posteriorment s'anirà a la Plaça del Temple i es presentarà  a la nova delegada del Govern una taula reivindicativa i la petició d'una reunió per a abordar la crisi agrària.



Convoquen: AVA, ASAJA, Fepac-Asaja, la Unió de Llauradors i Ramaders i la Unió de Xicotets Agricultors i Ramaders del País Valencià (UPA-PV). Les organitzacions denuncien la situació límit que travessa el sector agrari i reclament a les diferents administracions mesures a curt, mitjà i llarg termini que garantesquen una rendibilitat digna per als productors valencians.

Causes: la crisi de rendibilitat en la majoria de les produccions agropecuàries,   l'incessant augment dels costos de producció,  la utilització de l'agricultura i la ramaderia valenciana com a moneda de canvi en els acords de la Unió Europea amb països tercers, la discriminació perpètua de la Política Agrícola Comuna (PAC) cap als cultius mediterranis o la injusta criminalització que rep l'agricultura i la ramaderia com a sector contaminant malgrat la seua essencial contribució mediambiental, el seu paper en la mitigació del canvi climàtic i el compliment de la legislació més rigorosa del planeta en matèria fitosanitària, ambiental i de benestar animal.