L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

dimecres, 5 de febrer del 2020

L’última ocurrència del PP: vol fer passar com a subvencions per canviar l'enllumenat, unes ajudes que al BOP no tenen eixa finalitat.




La  portaveu del PP en el seu facebook acusava ahir a Compromís de no haver presentat la sol·licitud d'unes ajudes publicades fa 10 mesos per la Diputació i que ella diu que és per a l'enllumenat. I no ens queda altra que dir-ho: De nou enganya la ciutadania perquè la subvenció, i ho podeu llegir dalt en el BOP de publicació, no era per canviar l’enllumenat sinó per al Smart Cities o si voleu “Ciutats Intel·ligents”.   

Una vegada més la portaveu desinforma a Tavernes, com la setmana passada deia que no s'havia fet res per llevar l'arena de la Goleta. Serà que no s'assabenta?. Està molt clar en el BOP de dalt del passat abril, que ella no publica en el facebook: la subvenció és per adquirir dispositius intel·ligents per intercanvi d'informació a la plataforma Sentilo de la Diputació, i com una actuació del programa Smart Cities 2019. Res de subvencions per canviar l'enllumenat  i menys amb els 30.000 euros màxim.  

La plataforma Sentilo de Diputació té com a objectiu aconseguir a poc a poc un territori valencià intel·ligent, amb intercanvi de dades entre tots els municipis i administracions. Serveix per a mil coses, per exemple col·laborar amb altres administracions i institucions, no dependre de proveïdors concrets, mesurar patrons de mobilitat en les ciutats, poder actuar sobre emissions contaminants, impulsar iniciatives socials, culturals i mediambientals, estalviar costos, etc. etc i etc, sempre per oferir millors serveis a la ciutadania.

Resolució d'ajudes. Tampoc diu res d'enllumenat. En l'annex del BOP van els documents de les concedides i rebutjades

Com veiu ni el BOP de publicació d'ajudes ni en el de resolució, del passat octubre, diu res d'enllumenat com ha volgut fer creure la portaveu del PP, que quan parla d'enllumenat  canvia els conceptes i amaga la realitat de la subvenció de Diputació,  per a Smart Cities i informació en la plataforma Sentilo. Igual per això, ella no ha publicat el BOP amb el decret d'abril.

I a l'hora de parlar d'enllumenat, cal recordar quina ha estat l'actuació del PP quan s'han presentat propostes en el plenari i no ha estat afavorir-la, sinó votar en contra d'una iniciativa  de Compromís per impulsar el canvi de tot l’enllumenat del poble i platja per valor superior de la inversió al milió d'euros. Ho expliquem.


Perquè tot quede ben clar... 

El mes d’abril del 2019, el govern de Compromís presentava en el plenari una memòria jurídico-tècnica que permetia un projecte de canvi i millora de tot l’enllumenat públic del casc urbà i la platja.  La inversió era superior a 1 milió  d‘euros, i s’implantaria l’eficiència energètica als sectors de la població que no en disposen: Sector 1 “Lepanto Riu”; Sector 2 “Doctor Fleming”; Sector 3 “Vial de la Platja” i Sector 4 “Camí del Clot”.

La proposta de Compromís va passar a votació i el PP no la va recolzar, com tampoc va votar a favor de la recuperació de la piscina, o del projecte actual de col·lector de la platja, entre altres.

Abril 2019. Només Compromís aprovava la memòria jurídico-tècnica per impulsar el canvi total d'enllumenat
L’objectiu era canviar tot l’enllumenat després de 30 anys sense inversions fortes. S’ha repetit als plenaris que les deficiències no provenen de fa 8 anys sinó de molt abans i s’han anat agreujant amb el pas del temps. No cal ni dir quin partit governava quan es va aprovar la deficient instal·lació del Vergeret, o va instal·lar els fanals de la platja que tants problemes donen o de la mateixa carretera comarcal per dins del poble, per citar només uns exemples.

La inversió, més del milió d’euros, no era per canviar 100 o 200 perilles,  30 o 40 fanals sinó  els 26 centres repartits pel casc urbà i la platja, que centralitzen un total de 3.087 lluminàries.  Canviar i millorar.  I el PP no ho va aprovar.

Informació pròpia