L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 8 de novembre del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: ¿Es podia destinar a la piscina el préctec ICO que va tornar el govern municipal l'any passat?


Resposta ràpida: evidentment no. Per molt que s'encabote el PP i la seua veu en la premsa comarcal. I ho expliquem 

Cal tindre uns coneixements previs per entendre bé la qüestió:

- El PP va concertar en el 2010 un préstec de 900.000 euros per a compra de terrenys de la depuradora.
- El préstec era finalista, o siga s'havia de gastar només amb eixe fi i abans d'acabar el 2013.
- La Generalitat del PP paralitza el projecte de la depuradora , com ha fet en el riu Vaca per falta de liquidesa. El projecte de la depuradora al 2013 era inexistent i encara ho és ara mateix. I va per a llarg.
- I com és lògic, el préstec no es podia dedicar per a comprar els terrenys d'un projecte inexistent. 
 
Això són fets i evidents. I això es va dir i explicar en el plenari del passat dilluns. 

Avui, "la voz del PP" ens sorprén de nou amb la visió particular i partidista (la del PP, clar) d'un informe d'intervenció i arriba a afirmar que el govern municipal "podría haber destinado un prestamo ICO a inversiones en infraestructuras como la piscina". És a dir "podría" no era precís ni obligat.
 
L'informe, que havia demanat l'alcaldia a Intervenció, obria la porta a "poder destinar" eixe préstec a altres coses sempre i quan l'Ajuntament seguia uns procediments legals i ho sol·licitara. L'informe en cap moment diu específicament "la piscina" com vol fer-nos creure el PP usant el diari.. 

Era una decisió política: o tornar el préstec o demanar al govern de Rajoy un canvi en la destinació dels diners. I el govern municipal, apretat per la càrrega financera dels milions i milions de deute que va deixar el PP en la passada legislatura i que fa que estem pagant sobre els 1'6 milions als bancs (sobre el 12% del pressupost a pagar deute per obra i gràcia del PP) va decidir tornar-lo. 

I això era una decisió política. Potser el PP hauria escollit gastar-lo, i el que vinga darrere que reme. Com van fer amb tantes altres coses i així quan van deixar l'alcaldia en el 2011, Tavernes tenia 4'5 milions de déficit de tresoreria, a pesar d'haver cobrat anticipadament més de 2 milions del canon de futures corporacions. I a més devien a proveïdors altres 3'5 milions en factures. 

Però tornem a la piscina. Explicat pel govern, tots vam poder escoltar perquè no se li podien destinat eixos diners. Bé, sembla ser que tots no. Hi ha qui no escolta i interpreta allò que li manen. 

És evident i ho sap tot el món que: 

1. Per a pagar un deute cal tindre un deute.
2. L'Ajuntament ni tenia ni té ara cap deute amb l'empresa de la piscina. I sense deute no cal pagar res a l'empresa.
3. La piscina tenia i té una concessió en vigor a favor de l'empresa.
4. Quan l'empresa renuncie a la concessió, es liquidarà l'obra i es determinarà quin és el deute que hi ha. Fins ara això no ha passat. 

Conclusió:
L'Ajuntament tindrà un deute amb l'empresa constructora de la piscina quan renuncie a la concessió de la piscina, com ja va passar amb l'empresa de l'aparcament. 

I quan renuncie, se seguira el mateix procés de l'aparcament: S'haurà de liquidar i l'Ajuntament pagar el que determine la liquidació. És igual, igual que l'aparcament del Passeig on s'han pagat 1'78 milions. 

És ben fàcil entendre que això vindrà quan l'empresa renuncie. I no havia renunciat ni estava liquidada la piscina en el 2013, ni ho està encara ara, finals del 2014.

Per tant, era impossible, com bé va explicar el govern municipal, dedicar 900.000 euros a pagar una part menuda del previsible deute de la piscina... ¡¡¡per que eixe deute no existia!!! Ni ara existeix. 


(Recordem que la piscina no està acabada, pot faltar ara mateix invertir sobre mig milió per acabar-la i ja es diu que el cost actual supera els 4 milions. També cal recordar que el PP va donar la concessió a l'empresa que tenia un 0 en valoració d'Intervenció. ¿Per què?).

¿Quin interés hi ha en publicar noticies a mitges explicades? Mala interpretació, venjança per esdeveniments passats? Però no passa res, el diumenge a confessar i pecats perdonats. I potser fins i tot a llegir en el temple aquell passatge bíblic: "No preneu vengança, germans, deixeu el castic en les mans de Déu, perquè està escrit: "Meua es la vengança, jo pagaré", diu el Senyor. Si el teu enemic te fam, dóna-li a menjar,i si té sed, dóna-li a beure. Aixi, faràs que s'avergonyisca de la seua conducta".
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

N'hi ha que no oblida i vol fer pagar els diners que ha deixat de cobrar estos anys per troianos i altres servicis.