L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 17 de juliol del 2013

La Diputació retalla la teleassistència als majors i exclou a molts usuaries de la prestació. ¿Demanaran que es faça càrrec els Ajuntaments, com en els menjadors escolars?



La Diputació de Valencia va asumir fa uns mesos el servei de Teleassistència que era pagat per la Generalitat i l’Immerso. Era el passat mes de gener i el president Rus manifestava que “el Consell i l’Imserso no poden pagar-ho i es farà càrrec la Diputació. No hauriem d’assumir-ho, però si s’ha d’estar, s'està i amb el cap ben alt”.

Ara han passat un mesos i la realitat sembla ser un altra perquè s’aprova un nou reglament que exclou un nombre important d’usuaris de la prestació del servei. Aquest un reglament introdueix el copagament de les telefonades realitzades per les persones usuàries i pels seus dispositius, siguen ells conscients o no. Diputació ni tan sols s’ha plantejat una cosa tan senzilla com un número gratuït del servei o la tarificació provincial, que molts usuaris ja tenen al seu telèfon. També qualsevol persona que cobre més de 932 euros bruts al mes queda fora, al temps que s’eleva l'edat mínima als 70 anys. 

La retallada del servei i la limitació del nombre d’usuaris fa que molts majors queden fora. No cal ni dir que la Teleassistència no és caritat ni beneficència per a les persones majors sense recursos, sinó una prestació de suport per a garantir millors condicions de vida als majors que ho necessiten i que majormen viuen soles. 

La situació ens ha recordat el recent programa de menjador escolar. La Generalitat tampoc no s’ha fet càrrec i al principi d’estiu la Diputació ho va assumir voluntàriament. Però també s’ha quedat curta en l’assistència i mols xiquets s’han quedat fora del menjador. 

O siga, primer s’anuncia a bombo i plateret (La Diputació va enviar fins i tot una carta als usuaris) i després retalla. Igual que ha fet en els menjadors escolars: Molta propaganda, i després no es destinen suficients recursos i la meitat de xiquets i xiquetes s’han quedat fora, sense atendre . 

Ara només cal que, com ja ha fet en els menjadors, miren a un altre costat, no es vulga reconéixer les deficiències del programa i es culpe als Ajuntaments i damunt els demane que complementen el servei. 

Com han fet amb els menjadors ¿demanaran que l’Ajuntament es faça carrec de la teleassistència? 
-