L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 6 de juny del 2012

PLENARI DE JUNY: Només el govern municipal aprova el reglament de la Biblioteca Municipal que contempla l’horari especial per facilitar l’estudi als joves vallers.



El govern municipal ha aprovat el “Reglament de Funcionament i Ús del servei de la Blibloteca Municipal” que contempla la possibilitat d’establir horaris especials per a usos socials, com seria els examens en haver aprovat que es poden ampliar en raó de la demanda social. El reglament es va aprovar en el plenari de dilluns amb els vots del govern municipal, el mateix dia en que s’iniciava l’horari extraordinari, amb ampliació de temps d’obertura de la biblioteca, per facilitar l’estudi en les instal·lacions.

El PP no va recolzar el reglament i va demanar que diguera “horari d’examens” a pesar que la regidora Pilar Altur els repetia i tornava a repetir que els tècnics havien dit que la formula del reglament d’ampliar horari “per demanda social” és més general, de més contingut, i abraça tant els examens com altres activitats que es puguen fer fora l’horari habitual. A pesar dels aclariments i la postura dels tècnics, el PP no va recolzar el reglament. 

Per entendre-ho millor:  imaginent-nos que alguna entitat cultural del poble organitza una lectura durant 24 hores del “Tirant lo Blanch”, per exemple.. ¿Què fem? Doncs que no estaría contemplada en el reglament, no es podría fer perquè no són examens. Ara eixa activitat si que cauria dins del parigües de l’expressió “per demanda social”. ¿Clar i entés, no? Això que ho veu un xiquet, que compren  que “la demanda social” és un calaix on caben moltes activitats culturals i, també l’horari especial d’examens, els regidors del PP no ho veien. ¿O és que no es demanda social la petició dels estudiants de poder estudiar en la biblioteca?

Al final, el “Reglament de Funcionament i Ús del servei de la Blibloteca Municipal”, només va tindre els vots a favor del grup municipal.  Arribats ací, ens podríem plantejar si  el PP tenia interés a aprovar un reglament  que no era seu i ens preguntem si, en 16 anys, va aprovar qualsevol reglament que facilitarà activitats diverses en la Biblioteca, cas dels examens.

L’Ajuntament des del passat dilluns ha ampliat l’horari per atendre “la demanda social”,  la d’estudiants i joves que volen un lloc on poder estudiar. La biblioteca s’obrirà fins el 20 de juliol de 9 del matí a 23 hores de dilluns a divendres i dissabte de 9 a 14 hores. L’atenció será a càrrec del personal municipal, però les hores a partir de les 20 i de dissabtes es pagaran com extraordinaries en ser fora de l’horari habitual de treball. 

Això implica un cost per a l’Ajuntament de 1.820 euros, però per aquells  que es queixen de la paga d’hores només direm que el mateix servei l’any passat, el 2011, va costar en hores extraordinàries la xifra de 4.722 euros fins el 30 de juny. 
-