L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.283
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:7.625

diumenge, 27 de novembre del 2022

La SIUM tanca avui els actes dedicats a Santa Cecília: Un resum de les activitats celebrades al llarg de la setmana

 

La Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes tanca avui diumenge els activitats que, al llarg demés d'una setmana ha programat i dedicat a commemorar la festivitat de la patrona de la música, Santa Cecília. 

Unes activitats que han omplert una programació lúdico-festiva i musical, molt completa i que ha abraçat molts aspectes de la vida social i del món de la música a Tavernes, i que ha comptat amb una gran participació de músics, socis i afeccionats en actes tan diversos com els concerts, el campionat de futbol o el concurs de paelles, per citar-ne uns quants.

 

Trasllat de Santa Cecília. Imatge d'Arxiu

Aquest matí la banda de la SIUM omplirà de música els carrers de la nostra ciutat per tal de celebrar un dels actes més emotius: el trasllat de la imatge de la santa a casa del músic que, durant un any, la custodiarà. Un acte que els darrers anys i per causa de la pandèmia havia quedat un poc deslluït però que la SIUM recobra i vol reforçar avui en el que és una tradició més lúdica i social que religiosa, i que alhora reforça la germanor entre els músics i el compromís dels músics amb la mateixa Societat. 


L'entitat ha recobrat la figura de la Mussa i el Musso aquest 2022

En acabar, la SIUM realitzarà el seu dinar de germanor on està prevista l’assistència de les  autoritats locals i tindrà lloc l’entrega de premis dels campionats de truc i de futbol, i el del concurs de paelles celebrat per l'entitat.

 

 


A manera de resum de Santa Cecília 2022

A manera de resum, cal recordar el concurs de disfresses organitzats per l'entitat i que va resultar una festa ben animada i amb bona participació, com també ha estat un gran èxit de participació en activitats com el concurs de paelles, celebrat ahir en l'envelat que va comptar amb una gran participació i es va convertir a més d'una jornada festiva on els cuiners competien per elaborar la paella més vistosa i millor en un acte de germanor i unió entre els músics, molts dels quals es reuniren també amb els familiars per assaborir les paelles cuinades.

Us oferim unes fotografies del concurs  

 

 

 





 


 

 

 Gran èxit també han tingut els vermuts musicals celebrats en l'envelat instal·lat a la plaça de l'escriptor Rafael Chirbes en col·laboració amb l’Ajuntament, on es va poder gaudir d'actuacions com Pep Galleta Rocanrol Band, el dissabte dia 19, o ahir mateix amb la Xaranga Xe Kin Ampastre que amenitzava el tradicional concurs de paelles, o per la nit la discomòbil a càrrec del DJ Quino Costa.

 

Banda del Centre "Mestre Arnau"
 

La Ventolin's Band
 

Quan a esdeveniments musicals, a banda del gran concert protagonitzat per les dues formacions de l'Orquestra i la Banda Simfònica, i del qual ja vam oferir un article dedicat exclusivament, el divendres passat, dia 25, era el torn dels concerts oferits per la banda d'adults, la “Ventolin’s Band” i la banda del Centre Professional “Mestre Arnau”.

 


 

 Ahir dissabte, dia 26, a més de les activitats ja indicades cal també recordar el detall de la SIUM amb els més menuts, en especial els alumnes de Fasolet i d’elemental, amb uns tallers de construcció d’instruments musicals i de percussió corporal i a la vesprada-nit la banda celebrava una cercavila per la ciutat en honor de la patrona.