L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dimecres, 16 de novembre del 2022

L'Ajuntament posa en pràctica un tractament innovador d'endoteràpia contra la processinària del pi


L'Ajuntament de Tavernes  ha iniciat un tractament innovador d'endoteràpia vegetal com a complement de les actuacions tradicionals que es vénen realitzant contra la processionària del pi. 

El servei de jardineria SAV ha implementat un nou tractament de xoc mitjançant la injecció del producte fitosanitari directament a l'arbre, així es millora l'efectivitat, ja que els resultats són molt positius tant a curt, mitjà i llarg termini, i també es produeix un menor impacte ambiental.

El tractament contra la processionària es du a terme especialment en les zones verdes més frondoses i en espais sensibles com ara els centres educatius i els jardins públics.

Fa uns dies informàvem que l'Ajuntament estava actuant contra la processionària del pi en zones com el mur de protecció, la part oest del poble i la platja. El servei de jardineria SAV combatia el cuc de la processionària amb un tractament específic i la retirada de les bosses dels pins, especialment en les zones més frondoses i en espais sensibles com ara els centres educatius i jardins públics. Alhora se senyalitzava els arbres on s'han aplicat els tractaments.

 

La lluita estava dirigida a les erugues, que s'alimenten de les fulles del pi, i segueixen com a pauta de vida formar les bosses  dins de les quals passen l'hivern a resguard de les baixes temperatures. Al final de l'hivern baixen dels arbres i formen les processons per cercar un lloc on enterrar-se i formar el capoll. Eixes processons resulten molt cridaneres per als xicotets, que tendeixen a tocar-les per a vore què són. Atenció també si anem amb el gos, que vaja lligat i amb morrió en àrees de pins i pròximes.

 

 
Les altes temperatures que estem gaudint, amb total falta de fred, afavoreix l'expansió de la processionària, també perquè eixa falta de fred ha fet que les erugues no hagen tingut molta mortalitat. El fred pot arribar a matar les erugues però si ja han fet les bosses dins les quals es protegeixen és mes difícil que les baixes temperatures les eliminen i cal procedir amb altres remeis, com els que ha posat en pràctica l'Ajuntament.