L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dimarts, 10 de maig del 2022

La VIIa Edició de Musiescola se celebra avui dimecres a Tavernes amb el lema "Arrels de diversitat".

 

Tavernes acull demà dimecres la setena edició de "Musiescola", una trobada musical nascuda el 2014 arran de la iniciativa d’alguns mestres de  música  de  la  Valldigna i que s'ha escampat arreu del País Valencià. Enguany participen unes 60 escoles, 3000 alumnes i 300 mestres d’Educació Primària provinents de centres educatius de diversos indrets valencians, tots amb il·lusió i entusiasme, per a dur a terme una jornada de convivència musical escolar.

 

La setena edició d'enguany se celebra amb el títol “Arrels de diversitat” on es posen en valor els diferents tipus de diversitat existent; des de l’afectivo-sexual, la lingüística,  cultural,  ètnica,  funcional  de  formes  de  veure  el  món.  Volem  una societat igualitària on tots i totes tinguen les mateixes oportunitats.

 

 

Les activitats

 

 

Entre les activitats a realitzar demà entre la Casa de la Cultura i el Pavello Multiusos cal destacar l’orquestra la Pato que ens ajudarà a interpretar cançons de Zoo, Izal, La Fúmiga, El diluvi o Samanta a les que s’ha adaptat la lletra a  la  temàtica  de  la  trobada; també el percussionista Rafa Navarro, que ha preparat  una  batucada  amb  instruments  reciclats;  Enric  Pizzà  portarà una proposta de percussió corporal molt divertida. amb Joan Pons farem un Gamenal, un conte musicat inspirat en Indonesia. 

 

La nota creativa correrà a càrrec de Vicent Tormo i la seua proposta de Soundpainting que es crearà en el mateix moment que s’interprete. Entre altres activitats tindrem una dansà, un cant comú transformant la popular Malaguenya de Barxeta en un cant a la diversitat sexual, i en l’apartat d’homenatges Tavernes ho farà amb el grup local L’Ajunt de la Bota.

 

Totes aquestes activitats s’han preparat durant el curs escolars i la trobada suposa la cirereta del pastís per concloure el treball que s’ha realitzat durant tot el curs escolar. Cal remarcar que per a la realització del musical hem tingut la col·laboració d’alumnat de la Universitat de València.

 

Una imatge de Musiescola 2019

 

.

“Musiescola VII" trau de nou la música al carrer després de dos anys de pandèmia i ho fa sobre la base que la música té efectes àmpliament positius en l'aprenentatge, la motivació, les emocions, la convivència, la inclusió i el comportament en general. Els alumnes i professors  de centres d’Educació Primària conviuran durant un dia per a dur a terme diferents propostes musicals de manera col·laborativa i interdisciplinar. En resum, serà una jornada d'agermanament musical on els alumnes dels diferents centres realitzen diferents activitats musicals per diferents espais d'una localitat participant activament.

A continuació us oferim la introducció per al musical "El viatge d'Ares"  elaborat per estudiants de Magisteri de la Universitat de València. 



 Elaboració pròpia segons informació de Musiescola