L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.482
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:6.339

dijous, 24 de març del 2022

ORATGE: Ens esperen encara pluges, que poden ser importants fins a diumenge

 

Continua plovent a Tavernes i a la Valldigna. I ho farà segons totes les previsions fins el diumenge, quan tindrem un dia on podrem vore el sol. Avui dijous les previsions són que en alguns punts del territori valencià hi hagen precipitacions superiors als 100 litres, i també que començarà a moure’s cap a Castelló, però demà divendres tindre’m la borrasca al damunt i les pluges a la nostra zona seran generals fins el diumenge  a les comarques del sud de València i nord d’Alacant on es poden arribar novament als 200 litres. Diumenge serà quan al llarg del dia deixarà de ploure, una situació que serà també la del dilluns.

 

El total fins ara arreplegat a Tavernes ja arriba als 190 litres. Les pluges a la Valldigna han estat continues, tant  ahir dimecres com aquesta nit i a les 7 del matí, en el que ha estat una nit ben plujosa. Les màximes quantitats arreplegades segons AVAMET foren:

 

Ahir dimecres:

 

Barx 165 litres

Benifairó 118 litres

Tavernes 46 litres

 

Avui fins les 7 del matí:

 

Barx 42 litres

Benifairó 13 litres

Tavernes 14 litres

 

 


 

 

En eixes circumstàncies el riu Vaca passa amb un bon toll d’aigua, cosa que també passa en el Clot de la Font i en el Vadell. El vídeo que us oferim de l’assut ahir ens el va enviar ahir el nostre bon amic, l’escriptor Sico Fons.

 

La pròxima setmana podem tindre més borrasques i la previsió és que ens arriben no des del golf de Cadis, sinó travessant la península i en eixes condicions tindrem un oratge rebolicat i poques pluges i molt irregulars. 

 

 


 

I tot això perquè, segons les previsions que es fan a partir del mapa de pressió que hem publicat dalt per al dimarts que ve, els colors blaus i morats son masses d’aire molt fredes i pesades, que poden portar a zones d’Europa un oratge pràcticament de gener.

 

A Espanya entra dins de la probabilitat que a partir de dimarts tinguem novament dies d’inestabilitat i fins i tot en algunes zones de muntanya alguna nevada. De tota manera és una previsió i caldrà estar atent a l’evolució els pròxims dies.

 

Elaboració a partir de les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, Meteovigo, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, segons els casos, entre d'altres.