L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dissabte, 25 d’abril del 2020

MOLT IMPORTANT: Normes d'eixides dels xiquets/es fins als 14 anys


A partir de demà diumenge, 26 de abril, els menors fins als 14 anys, o siga entre 0 i 13 anys complits,  poden eixir al carrer a fer una passejada. És una mesura que cal fer amb unes normes generals: l'eixida dels menors fins als 14 anys pot realitzar-se entre les 9 i les 21 hores, però només durant 1 hora al dia i a un màxim d’1 km. del domicili.  


Cal tindre en compte: 

- Un màxim de tres menors de 0-13 anys amb un adult amb el qual convisquen. Les famílies amb més de tres fills hauran de fer els passejos per separat.

- Es poden usar bicicletes, patinets, patins o pilotes. Se'ls permet saltar, córrer i fer exercici. Precaució: desinfectar els objectes que es traguen al carrer.
 
- A les urbanitzacions tancades els xiquets poden baixar a les zones comunes però sense pujar als gronxadors o ficar-se en la piscina.
 
- Els xiquets no podran anar als parcs infantils ni als jardins públics, ni jugar amb altres xiquets. 

-Hauran de respectar la distància social d'entre un i dos metres amb els altres ninos. Les famílies no poden quedar per a passejar juntes.
 
- No s'obliga els xiquets a portar mascaretes, però a partir de 2 anys sempre és recomanable si estan a algun lloc on puguen coincidir amb més gent. 


Nosaltres, en base a les recomanacions que es fan des de pediatria dels hospitals i Centres de Salut hem preparat els dos següents fulls. Hem intentat plasmar les normes per als més menuts, de forma senzilla i adient a la seua edat. Els fulls es poden copiar i imprimir, explicar-los si ho mireu convenient, i enganxar-los a la seua habitació o llocs de casa perquè els servesca de recordatori abans i en tornar de les eixides. 






Les normes són les del Ministeri de Sanitat. No són cap fake news