L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

diumenge, 8 de març del 2020

Moción institucional de l'Ajuntament, proposada i recolzada per tots els partits del consistori


Avui és 8 de marc, “Dia Internacional de la Dona” i per commemorar-lo l’Ajuntament de Tavernes aprovarà una "moció institucional", firmada per tots els partits, en el plenari ordinari de març convocat demà. El text ja és públic, es pot consultar en el web municipal dins de l’expedient del plenari, amb la qual cosa hem pensar de fer-nos-en ressò avui, dia ben escaient, i reproduïm la part resolutiva com a recolzament nostre a aquesta iniciativa i informació general a la ciutadania vallera. 

El text de la moció, assenyala com acords :

PRIMER: Commemorar el dia 8 de març com a Dia Internacional de la Dona i promoure activitats adreçades a reforçar el principi d'igualtat entre homes i dones.

SEGON: Instar el govern a la presentació i aprovació d'una llei d'igualtat laboral entre homes i dones, per tal de garantir de manera efectiva el dret a la conciliació, així com les mesures que facen possible la igualtat en l'ocupació.

TERCER: Com a Ajuntament, ens comprometem a continuar elaborant polítiques d'igualtat de caràcter transversal i, en el pressupost, a avaluar i fer el seguiment dels acords presos en matèria d'igualtat. 


590 dones reivindicaren el seu paper en el societat en la Cursa de la Dona 2020

QUART: Impulsar polítiques que fomenten la conciliació, la corresponsabilitat, així com la no discriminació de la dona, per a propiciar l'eliminació de polítiques que encara es donen de forma encoberta en determinades professions en què les dones embarassades són penalitzades pel simple fet de ser mares i avaluades amb un rendiment anormal.

CINQUÈ: Demanar al govern d'Espanya la ratificació del Conveni 189 de l'OIT (Organització Internacional del Treball) per la dignificació de la feina a la casa i les cures.

SISÈ: Com a Ajuntament, ens comprometem i encoratgem la resta de les institucions a continuar treballant per la igualtat i a avançar en el desenvolupament de les polítiques per la igualtat i contra la violència masclista i de gènere. Manifestem la importància del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere i la dotació i continuïtat pressupostària per a garantir la seva aplicació. Manifestem la importància cívica i política del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, i la dotació i continuïtat pressupostària per garantir la seva aplicació.

SETÉ: Traslladar estos acords a la Generalitat Valenciana, i especialment a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, als grups parlamentaris de les Corts Valencianes, al Ministeri de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat del Govern d'Espanya i als diferents grups parlamentaris de Congrés i del Senat.



Dibuix del cartell del Dia de la Dona 2020 de Tavernes

HUITÉ: Com a Ajuntament ens adherim a l'acord al qual es va arribar a les Corts Valencianes el darrere 30 de gener, pel qual es reforça l'acord del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista i, per tant, ens comprometem també a continuar fent valdre les mesures del Pacte; a més, mostrem el nostre rebuig a qualsevol tipus de posicionament polític que negue l'existència de la violència de gènere i masclista o que propugne la minoració de les mesures de protecció de les dones. Per tant, mostrem també el nostre rebuig a l'adopció de qualsevol tipus d'acord, explícit o implícit, amb formacions amb aquests plantejaments. Cal recordar que la violència contra les dones és un tema que ha sigut objecte d’un pacte d’estat.

NOVÉ: Revisar i prendre consciència sobre els continguts sexistes que atempten contra la dignitat de les dones dins de la programació municipal d'activitats socials, culturals, lúdiques, esportives, festives i de tota índole.

Avui, el feminisme continua sent imprescindible per a revertir la desigualtat,  lluitar  contra  la intolerància i l'odi i transformar la societat.