L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dilluns, 16 de març del 2020

L'oratge que ens espera demà

 

La  massa d'aire fred que en aquests moments se situa sobre la Península Ibèrica està en procés de convertir-se en Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA). Ho serà,  com el seu nom indica, quan estiga aïllada, totalment esqueixada del Jet Stream i, després, s'anirà desplaçant lentament cap al Golf de Cadis i nord d'Àfrica.

Aqueixa massa freda, convertida en DANA, deixarà pluges, nevades, vent i fred en la major part d'Espanya, amb  precipitacions més importants, molt probablement fortes i persistents, en la meitat nord del País Valencià, sud de Catalunya, Terol i altres zones del quadrant nord-est peninsular i Balears. La cota de neu podrà baixar fins als 800-1000 metres, preferentment a València i Alacant, situant-se la major part del dia a major altitud. 

Mentre es forma la DANA a l'interior peninsular, en superfície es desenvoluparà una zona de baixes pressions entre el nord d'Algèria i el sud-est de la península, intensificant-se els vents de component est sobre el quadrant nord-est i l'entrada  d'una massa subtropical que entrarà en contacte amb la massa polar.  


És molt probable que demà  la DANA es desplace cap al golf de Cadis, estenent-se la inestabilitat cap al sud peninsular.  Les precipitacions més intenses seran llavors en les àrees de l'est i nord-est peninsular per a desplaçar-se a l'Estret i Andalusia occidental el dimecres.

Les pluges seran febles o moderades a la Safor-Valldigna i les Marines d'Alacant,  on podria ploure amb una miqueta més d'intensitat. No obstant això, no estem situats en el sector de major inestabilitat de la DANA, i a més l'aportació d'humitat tampoc serà molt important.