Des d'aquest migdia i durant les primeres hores de la vesprada una bona munió de joves s'ha aplegat a la Plaça Major per participar en el tradicional Concurs de Paelles del Festivern. Bon ambient, malgrat que no és una participació massiva dins el que representa el festival.
I un any més, el detall amb el qual ja ens trobem tots els
anys: es cuinen moltes i diverses paelles, sempre clar segons el punt d’origen
dels participants, això sí els ingredients bàsics de pollastre, conill, els
fesols de trencar i l’arròs que no han faltat, però després estava el “particolare”
de cada cuiner i localitat.
Moltes i diverses maneres de cuinar el nostre plat tradicional, podríem dir tantes paelles distintes com paelles cuinades, sempre amb el toc de la comarca dels integrants del grup. i sempre també amb bona i la millor voluntat i ganes de fer la millor.
L'ambient
és un calc en menut del que és Tavernes amb el Festivern, extraordinari com està resultant el Festivern i això també ha contribuït l'animació que a l'envelat de la Plaça Major donava el grup de la Vall d'Albaida "Músics de Carrers" amb molt bones interpretacions dins del denominat "vermut musical".
I mentre la música omplia la Plaça Major i voltants, els esforçats cuiners continuaven la seua lluita amb els ingredients i la cocció: que si jo sofregiria un poc més, ¿no li has posat massa aigua?, "trobe que es quedara l'arròs cru. Li falta aigua" etc, etc. ni mes ni menys que com sol esdevindre en qualsevol concurs: mil persones, mil cuiners i mil formes de fer la paella. Però sempre animació, bon rotllo i germanor.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada