L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.283
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:7.625

dissabte, 21 de desembre del 2019

Notícies del Festivern (III): Muntatge de l'envelat i festa de benvinguda


L'organització del Festivern tenia previst que el muntatge de la carpa s'acabara al llarg del matí d'avui dissabte. I serà un poc més tard perquè l'oratge d'ahir divendres, i sobretot el vent, ha actuat com a gran enemic i no serà a migdia i serà unes hores més tard.
Com acabem de dir el vent es va convertir ahir, segons ens comentaven els muntadors, en el gran enemic. No oblidem que a Tavernes les ratxes de vent foren molt fortes (a la platja es van mesurar 106 km/hora) i impedia poder manejar perfectament les lones que formen tot l'envelat. Fins i tot ens han assegurat que una de les lones es va trencar, com també alguna corda de les que usen per desplaçar la lona pel damunt de l'estructura metàl·lica.
I sort que avui, no ha bufat el vent. Les fotografies, d'aquest mateix matí, permeten vore el sistema: a un costat de l'estructura hi ha les lones ben enrotllades, que amb cordes i ajuda de maquinària per arrossegar el pes, es van desplaçant per dalt de l'estructura metàl·lica, fin caure al costat oposat. I això amb vent "ens obligava a treballar el doble, i haver d'anar amb molta cura" asseguraven.
A poc a poc, amb ajuda de cordes i maquinària els trams de l'envelat van muntant-se
I és que l'estructura no és qualsevol cosa: 95 metres de llarga, per 40 d'amplada i una alçada sobre els 12 metres. En total 3.800 metres quadrats (tot el solar està sobre els 5000 metres), o per dir-ho amb unitats d'anar per casa 4'5 fanecades de terreny, que es repartirà entre espai per al públic, escenari, barres i taules de so i llum. 
El dia 28 la benvinguda del Festivern

Siga com siga, a poc a poc, tot va enllestint-se perquè el dia 28 comence el Festivern 2019, el nové que se celebrà a Tavernes, convertida en la capital de la música valenciana i festiva del Nadal i Cap d'Any. No oblidem que el Festivern és el festival potser de major afluència en tot l'hivern. 

I l'Ajuntament, un any més, dóna la benvinguda amb un concert que per segon any consecutiu té lloc a l'envelat de la Plaça Major. Si l'any passat va ser "Nuc", el grup de la Safor-Valldigna el protagonista, enguany són dos grups locals "Melassa" i "la Fístula Vallkànica" els encarregats de recordar-nos que "El Festivern ja crema". La cita: dissabte 28 a partir de les 19'30 hores.
Informació pròpia