L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 24 de novembre del 2010

Un ofici amb futur assegurat a Tavernes: el de matalafer


El matalafer, fer i desfer. Així diu el refrany valencià i això sembla ser que passa al nostre poble. I si no hi sou d’acord, dos exemples recents de l’Avinguda de Malta:

Fa uns mesos (foto 1) s’obrien unes rases enmig del carrer, es desfeien voreres i es posaven canonades i tubs per unir un transformador d’Iberdrola amb la finca enfront del pavelló. Per cert, com podeu vore a la foto després de quatre mesos... així està la cosa, sense acabar.

Fa una setmana, s’obria un altre carrer i s’obrien altres voreres per tal de fer una nova connexió entre un altre transformador d’Iberdrola, enfront de l’anterior, i la finca del final del passeig. Les altres tres fotos ens informen dels treballs.

¿Quina planifica aquests treballs? El projecte urbanitzador ¿No contempla posar tubs i canonades per on passen els serveis de les futures finques? ¿Per què cada vegada que es fa una finca nova s’han de tornar a obrir carrers i voreres? ¿De qui és la responsabilitat d’aquest fer i desfer? ¿Es tornaran a obrir rases, carrers i voreres quan es construesquen finques als solars del costats, per cert uns solars totalment bruts i abandonats?

El que deiem: sembla ser que l’ofici de matalafer, fer i desfer, està assegurat a Tavernes.
I ara, amics i amigues, podeu deixar comentaris sobre tots els casos que coneixeu que s’ha actuat igual: fer i desfer. Sí, ja ho sabem, molts.
-

3 comentaris:

La Cotorra de la Vall ha dit...

Moltes de les nostres informacions de la mirada ens arriben via correu electrònic, com a denuncia o observació.
Fora de l'estiu, mai no n'hem rebut cap dels residents de la platja.

Anònim ha dit...

es molt fàcil d'explicar:
El promotor demana:
1.- Sol.licitud de subministrament a Iberdrola.
2.- En funció de la potència, les linies de Iberdrola podràn soportar-la o no.
3.- Si es negatiu, hi haurà que fer una linia des de el CT Ibedrola que ens diguen (no el mes propet)(depent de les càrregues que tinga asignades).
4.- Que passa en la avda malta?. Eixa urbanització es va fer per a vivendes de potència 5.75kW.
5.- En el simpàs d'espera de començament de les obres de cada promotor (solar) entra en vigor el Nou Reglament de Baixa Tensió.
6.- Èste obliga a demanar 9.2kW per vivenda si té pre-instal.lació d'aire acondicionat.
7.- Per tant com que la urbanització no està preparada per a estes potències en per lo que es fan mes linies i CTs.
8.- Cada promotor demana el seu informe. No es construeix tots a l-hora.
9.- Per tant igual un està tancant la zanja i altre la està obrint. No es solapen exptes.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Entesa l'explicació però seguim pensant en una falta de planificació.
D'on hi ha es pot traure. O siga, si pose sota terra una canonada de 30cm. i només me'n calen 20, tindre espais per a "imprevistos".

I també parlavem que eixes canonades o tubs soterrats, més grans de les necessitats actuals, s'instal·laren al mateix temps que es fan carrers i voreres, i no voriem ara á l'AVda de Malta i altres llocs que tot es fer i desfer.